• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorska atletičarka rekla da je na zastavi "kokoška", pa nastao haos!

Autor Dragan Šutvić

Ozbiljna bura u Crnoj Gori zbog toga što je atletičarka Marija Vuković rekla da je u grbu zemlje koju predstavlja "kokoška".

 Crnogorska atletičarka rekla da je na zastavi kokoška  Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Crnogorska atletičarka Marija Vuković (32) podigla je čitavu Crnu Goru na noge jer je rekla da se na grbu zemlje koju predstavlja nalazi "kokoška". Preciznije, Marija je gostujući u emisiji RTCG "Igram svoju igru" uoči Olimpijskih igara u Parizu za grb na zastavi Crne Gore rekla: "Ne znam kako izgleda maskota, imamo li neku pomoć prijatelja? Medvjed, patka, kokoška... Ma, ova naša kokoška sa zastave", nespretno je rekla ona.

Nije dugo trebalo da Marijina izjava postane viralna na društvenim mrežama, pošto su se mnogi uvrijedili jer nije znala da je je u grbu Crne Gore dvoglavi orao, a poslije velikog broja komentara i uvreda - oglasila se na Instagramu i ponudila svoje izvinjenje zbog nesmotrene izjave.

"Duboko se izvinjavam zbog svoje nepromišljene izjave tokom snimanja serijala Igram svoju igru. Namjera mi nije bila da povrijedim ničije osećaje, niti da unizim grb zemlje kojoj sa ponosom pripadam. Nadam se da ćete oprostiti ovaj nepromišljeni trenutak zbog kojeg se duboko kajem. Možete da me osuđujete, zbog moje brzopletosti i onog što sam izgovorila. Na to imate svako pravo. I priznajem da kao sportista imam veću odgovornost prema izgovorenoj riječi. Ali u jedno budite sigurni - nikada ne bih ni pomislila, a kamoli namjerno unizila grb i zastavu svoje zemlje. A Crna Gora jeste moja zemlja. Unižavajući nju, unizila bih i sebe", napisala je Marija Vuković i dodala šta je sledeći potez:

"Nastaviću i dalje punim srcem da skačem za Crnu Goru, onako kako sam to uvijek i radila! A jedini cilj koji trenutno imam pred sobom je da predstavljam nasu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu i nadam se učinim sve vas ponosnim", dodala je poznata atletičarka.

Marija Vuković je inače rođena 1992. godine u Kninu, odakle je izbjegla u zločinačkoj akciji "Oluja" i sa svojom porodicom je potom završila na Cetinju gdje su njeni roditelji našli posao. Sjajna skakačica uvis je bila u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, dok ima srebro i sa Evropskog prvenstva 2022. u Minhenu. Pored toga ima i zlato na Svjetskom prvenstvu do 20 godina, kao i srebro sa Evropskog prvenstva za mlade.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC