• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Angelina Topić srušila Ivanin rekord! Čudo najtalentovanije Srpkinje - sad skače i udalj!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatan rezultat mlade atletičarke na meču protiv Hrvatske i Slovenije.

 Angelina Topić srušila rekord Ivane Španović Izvor: MN PRESS

Srbija ne mora da brine za atletsku budućnost - Angelina Topić će da obara rekorde u svim disciplinama! Sportsko čudo od djeteta, ćerka legendarnih Dragutina i Biljane Topić, ostvarila je impresivan rezultat na takozvanom "tromeču" koji su u Atletskoj dvorani na Banjici vodile Srbija, Hrvatska i Slovenija. Najtalentovanija srpska atletičarka postavila je rekord u skoku udalj za starije juniorke i tako nadmašila rezultat koji je davno postavila najbolja u toj disciplini - Ivana Španović!

Angelina je za ovo takmičenje nastupila i u disciplini koja joj nije primarna, ali je pokazala svoj izuzetan talenat, pa bismo u budućnosti mogli da je gledamo kako skače i udalj. Nakon skoka od 6,30 u prvoj i 6,33 u drugoj seriji, Angelina Topić je u trećoj seriji skočila fantastičnih 6,57 metara, što je državni rekord Srbije za starije juniorke u dvorani. Španovićka je svojevremeno skočila četiri centimetra kraće.

Ovaj impresivan rezultat pomogao je Srbiji da dominantno stigne do pobjede protiv Hrvatske i Slovenije. Na takmičenju je učestvovalo preko 150 takmičara iz tri zemlje, a Srbija je bila bolja od komšija. Reprezentativci Srbije osvojili su 192 boda, Slovenci su završili drugi sa 165,5 bodova, a Hrvati 150,5.

Što se tiče planova Angeline Topić, ona će se već za vikend na istom mjestu takmičiti na državnom prvenstvu, a u nastavku sezone će praktično svakog vikenda imati nove obaveze. Kruna sezone za Angelinu Topić biće nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje će se takmičiti u skoku uvis. Biće to nastavak porodične tradicije, pošto su joj svojevremeno roditelji nastupali na najvećoj sportskoj smotri na svetu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC