• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal o Federeru: Ne mogu da kažem da smo mi prijatelji!

Autor Dragan Šutvić

Iako se činilo da je odnos Nadala i Federera sjajan i da su postali prijatelji poslije godina rivalstva, istina ipak nije takva. Rafa priznaje da ne gaje prijateljstvo.

 Nadal o Federeru  Izvor: Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Rafael Nadal i Rodžer Federer bili su veliki rivali, ali i prijatelji - makar se tako činilo neutralnim posmatračima. Uvijek su jedan o drugome govorili u superlativima, čak je to išlo toliko daleko da se Nadal u jednom trenutku nasmijao i rekao da "ne želi da to izgleda kao da su u vezi", ali sada se ispostavlja da to njihovo prijateljstvo i nije baš toliko jako.

U razgovoru za jednu špansku televiziju koji je objavljen 14. februara, Rafa je upitan da kaže kakav odnos ima sa Federerom, sa kojim je gotovo dvije decenije bio rival, a potom je iznenadio voditeljku gotovo kao kada je govorio o Novaku Đokoviću. Nakon svega što su prošli zajedno, Nadal sada ističe da oni nisu prijatelji: "Ta ruheč prijatelji... To je prejaka riječ. Može se reći da smo odlični poznanici, neko sa kim imam odličan odnos", naglasio je Nadal.

"Veći dio naših karijera se poklapao. Pomagali smo jedan drugome, ali smo isto tako jedan drugome uzimali. Stigli smo do nivoa kada od samih sebe tražimo nešto što je teško ponoviti, znali smo da ne možemo da ne uspijemo. To rivalstvo nas je guralo do krajnjih granica", dodao je španski teniser o Švajcarcu.


Nadal i Federer su inače odigrali 40 mečeva, a uspješniji je "Bik sa Majorke" koji je imao 24 pobjede, dok je mnogo više puta igrao sa Đokovićem, ali njega ne ističe kao svog najvećeg rivala:

"Što se tiče tenisa, u pitanju je velika razlika u stilovima kod Federera i mene. Federer je bio perfekcija u estetskom smislu, to je vrhunac elegancije i tehnike. Imam i ja dobru tenisku tehniku, kao i mnogi teniseri, ali to nije isto kao kada je u pitanju čist estetski stil tenisa, to su dvije različite stvari, kod Federera je u pitanju impresivna i lijepa elegancija. Kada sam ja došao u teniske vode, već je bio najbolji na svijetu, a onda je dobio rivala duge kose nevjerovatnog fizičkog izgleda. Dakle, bila je to elegancija protiv ratnika. To je bila kombinacija dvije različite vrste ličnosti i različitih stilova. Uz to, igrali smo mnogo puta najvažnije mečeve i pretvorili naše rivalstvo u nešto što je veće od svakog drugog teniskog meča", ispričao je Nadal u jednom ranijem intervjuu.

Vidjećemo šta će na ove njegove reči imati da kaže Rodžer Federer koji je zvao Rafaela Nadala na oproštaj od tenisa 2022. godine, kada su obojica zaplakala u Londonu. Tada se činilo da se radi o velikim prijateljima koji će svoj odnos još više negovati nakon što odu u penziju, ali to se nije desilo.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC