• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nominovan za najboljeg sportistu svijeta: Federeru neće ostati nijedan rekord u karijeri!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je nominovan za nagradu za najboljeg sportistu svijeta i veliki je favorit da je dobije.

 Novak Đoković nominovan za najboljeg sportistu svijeta Izvor: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nominovan je ponovo za najboljeg sportistu svijeta u izboru "Laureusa". Čak četiri puta do sada Nole je osvajao ovo laskavo priznanje i to 2012, 2015, 2016. i 2019. godine, dok je još tri puta ukupno bio nominovan. U slučaju da osvoji nagradu, izjednačiće se sa dosadašnjim rekorderom Rodžerom Federerom i tako ga još jednom "srušiti" sa odavno uzdrmanog trona.

Uz srpskog tenisera, nominovani su još i atletičari Mondo Duplantis (Švedska) i Noa Lajls (SAD), vozač Formule 1 Maks Ferstapen (Holandija) i fudbaleri Erling Haland (Norveška) i Lionel Mesi (Argentina). S obzirom na uspjehe u prethodnoj godini, može se reći da je Ferstapen najozbiljniji kandidat za nagradu uz Đokovića.

"Oduševljen sam što sam ponovo nominovan za Laureus svjetskog sportistu godine", rekao je Đoković nakon što je nominovan za prestižnu nagradu i potom je dodao: "Ovu nagradu sam osvojio četiri puta, i svaka je bila veoma posebna i nezaboravna na svoj način. Ovo je čast veća od bilo koje druge, jer je akademija 'Laureus' ta koja donosi odluku i oni znaju kako je doći na vrh sport i šta je potrebno da se ostane tamo. Ove godine, kao i uvijek, oduševljen sam kvalitetom sportista uz koje sam nominovan. To je ono što Laureus nagrade čini tako posebnim za nas i zašto želimo da osvojimo onoliko koliko i kada se takmičimo."

Podsjetimo, Novak Đoković je prethodne godine osvojio tri od četiri grend slema, nažalost poražen je u finalu Vimbldona, a takođe je osvojio i dva mastersa uz završni masters u Torinu. Može se reći da je mnogo toga na njegovoj strani, ali su i svi ostali igrači koji su mu konkurencija imali vrhunske rezultate.

(MONDO - M.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC