• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Svi igraju, a "zmajevi" na odmoru u EHF sedmici, čeka se izbor selektora!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Za razliku od ostalih evropskih selekcija, rukometna reprezentacija BIH neće se okupljati u EHF sedmici, iako je ovo posljednja prilika za pripremu pred baraž za Svjetsko prvenstvo.

 Reprezentacija BIH bez okupljanja u EHF sedmici Izvor: RS BiH

Sljedeće sedmice očekuje nas pauza u klupskom rukometu, pošto je na rasporedu EHF sedmica tokom koje će se okupiti nacionalne selekcije.

Jedan dio reprezentacija igraće kvalifikacije za Olimpijske igre, igraće se i mečevi druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojima ćemo dobiti preostale učesnike baraža, a na rasporedu su i brojni prijateljski dueli.

Reprezentacija Srbije tako će pod palicom novog selektora Borisa Rojevića u prijateljskom dvomeču odmjeriti snage sa Poljskom, dok će Crna Gora isto tako igrati prijateljske mečeve sa Gruzijom koji će biti provjera pred baraž za Svjetsko prvenstvo u maju.

Selekcija BIH koju takođe za dva mjeseca čeka baraž protiv Portugala, za razliku od navedenih reprezentacija neće imati nikakvih aktivnosti naredne sedmice.

Iako je EHF sedmica vrijeme kada su na raspolaganju svi igrači i iako je ovo posljednja prilika za pripremu za baraž za Svjetsko prvenstvo, tokom EHF sedmice neće biti okupljanja reprezentacije BIH, saznaje MONDO.

„Zmajevi“ su ostali bez selektora poslije raskida ugovora sa Irfanom Smajlagićem, njegov nasljednik se još uvijek čeka, ali nije planirano ni da eventualno neko od dosadašnjih pomoćnika okupi reprezentativce, tako da će bh. rukometaši biti na pauzi i čekati nastavak klupskih takmičenja.

Kada je u pitanju izbor novog selektora još uvijek se ne nazire ko bi mogao naslijediti Smajlagića, iako je u igri više kandidata. Potencijalni kandidati su Ljubomir Obradović, koji je potvrdio da bi prihvatio poziv, Žarko Pejović, koji je u intervjuu za MONDO govorio o ovom izazovu, kao i bivši selektori BIH Dragan Marković i Toni Čolina, a među potencijalnim kandidatima pominje se i bivši kapiten reprezentacije, Nikola Prce, koji je trenutno igrač i trener u Besi.

"U narednom periodu biće obavljeni razgovori sa kandidatima i biće zakazana tematska sjednica na kojoj će se birati novi selektor. Osim toga dogovoreno je i da se sjednica skupštine RSBIH održi 28. marta u 12 časova u Sarajevu", rekao je potpredsjednik RSBIH Vladimir Branković.

Reprezentacija BIH igraće baraž za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala, prvi meč na rasporedu je 8. maja u Portugalu, a revanš četiri dana kasnije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC