• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak Djokovic na Indijan Velsu protiv Aleksandra Vukica
 Novak Djokovic na Indijan Velsu protiv Aleksandra Vukica

Novak Đoković je ovu pobjedu čekao pet godina! Srbin prolio mnogo znoja na Indijan Velsu!

Buran meč na Indijan Velsu i pobjeda Novaka Đokovića protiv Australijanca Aleksandra Vukića.

 Novak Djokovic na Indijan Velsu protiv Aleksandra Vukica Izvor: Fonet, Ryan Sun/AP

Novak Đoković pobijedio je Aleksandra Vukića iz Australije u tri seta (6:2, 5:7, 6:3) i ušao u 3. kolo Indijan Velsa. U meču u kojem je na momente dominirao, a na momente imao velikih problema protiv samouvjerenog Australijanca, Đoković je dobio i iskorisrtio šansu da se razigra poslije mjesec i po pauze.

Tačno 44 dana od svog posljednjeg nastupa (na Australijan openu protiv Janika Sinera), Đoković nije paničio ni onda kada je Vukić početkom trećeg seta bio potpuno u ritmu. Sačuvao je fokus, istrpio snažne udarce momka rođenog 1996. godine u Sidneju i u odlučujućoj fazi meča birao prave udarce, što se od njega i očekivao.

Pred sjajno ispunjenim tribinama u Indijan Velsu, Novak je sigurno uživao i ostvario prvu pobjedu na tom prestižnom turniru poslije pet godina, na startu svog pohoda na rekordni, šesti trofej.

Pročitajte kako je izgledao Novakov i Aleksandrov meč ove noći klikom na "Razvoj događaja".

2:46

Novakova poruka na srpskom, za kraj

"Ovde se svi osjećaju sjajno, fenomenalan je i svake godine je sve bolje. Ovih dana su pune tribine na treninzima, puno strasti, ohrabrujuće, pokretačke energije sam osjetio i sjajno je što sam otvorio nastup pobjedom", poručio je Novak na terenu.

Sada odlazi na zasluženi odmor, do prekosutra.

Izvor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

2:45

"Ovo je teniski raj, sjajno je biti ovdje"

"Igrao je sjajno, bilo je veoma teško proći. Išao je na udarce, puštao je ruku, pokušavao sam da nađem šifru u trećem setu i kada sam našao brejk, sigurno sam završio. Mnogo je pet godina koliko je prošlo od te 2019, a deluje kao da je to bilo juče. Povezao sam se sa publikom koju nisam vidio pet godina, sjajno se osjećam ovdje, ljude koji dolaze na treninge tenisera, sjajno je osjetiti tu strast biti u teniskom raju", rekao je Novak

2:43

Pogledajte kako je izgledao Novakov trijumf

2:36

Novaka prekosutra čeka Italijan

Đoković će prekostra igrati protiv kvalifikanta, "lakija luzera" Luke Nardija (20 godina), koji ne igra poput Aleksandra Vukića na bržim terenima. On je upao na turnir poslije odustajanja Tomasa Martina Ečeverija i u drugom kolu je pobijedio Kineza Žanga Žižena.

Biće to prvi meč Novaka i Luke.

2:32

Gotovo je! Novak je pobijedio i ušao u 3. kolo

Đoković je oduzeo servis Australijancu i poslije dva sata i 10 minuta konačno trijumfovao na svom prvom nastupu na Indijan Velsu poslije pet godina - 6:2, 5:7, 6:3!

Sjajan meč odigrao je autsajder iz Sidneja Aleksandar Vukić, oduzeo je Srbinu jedan set i primorao ga na ogromnu borbu, ali na kraju ipak nije bilo senzacije. Bio je ovo prvi Đokovićev meč posle 44 dana, bilo je vidljivo da mu je potrebno još rutine, ali najbitnije je da je pobijedio!

2:28

Novak je pred pobjedom, 5:3!

Snažan viner donio je Novaku prednost 30:15 i približio ga prolasku u sljedeće kolo Indijan Velsa. Djeluje da će maraton uskoro biti gotov, mada je sada Vukić na potezu.

2:24

Vukić se ne predaje, 3:4

Nije bilo brejk-lopte za Novaka u ovom gemu, a publika je nagradila nadahnutog Australijanca za borbu i za 3:4 u trećem setu. Kao i sve u ovom meču, i ka pobjedi će morati dužim putem. Prije toga - kratka pauza.

2:21

Opet je bilo napeto, ali 4:2 je

Pri rezultatu 30:30, Vukić je udarac za brejk-loptu poslao u mrežu. Bilo je sreće za Đokovića, ali sada je na dva koraka do pobjede.

Izvor: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

2:16

BREJK! Ovo već podsjeća na Đokovića

Prestao je Vukić da šalje "projektile" u polje, a Novak je to iskoristio za dvije brejk-lopte! Uzeo je prvu i poveo 3:2. Vrijeme je da se ovaj meč završi, dok počinje treći sat okršaja.

Izvor: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

2:13

Bilo je napeto, ali je 2:2!

Poslije duge razmjene na 15:15, Novak je ipak našao način da se osvoji svoj drugi gem i da vrati pritisk na Australijanca.

2:07

Sada je sve mnogo teže! Vukić vodi 2:1

Razigrao se Australijanac potpuno i stekao samopouzdanje. Ni dvije brejk-lopte za Đokovića nisu bile dovoljne da povede u trećem setu. Na prvu pauzu se odlazi sa Vukićevom prednošću.

2:01

Đoković se uspravlja, počinje odlučujuća borba

Iako je Novak bez izgubljenog poena izjednačio na 1:1 u trećem setu, bilo je to komplikovanije nego što piše na semaforu. Vukić sada izrazito snažno udara svaku lopticu i pun samopouzdanja hoće da ostvari pobjedu karijere.

Izvor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

1:57

Vukić sada ne može da stane!

Australijanac sigurno počinje i treći set, osvojivši prvi gem na svoj servis.

Izvor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

1:51

Šok - Novak izgubio set, 6:2, 5:7!

Aleksandar Vukić je čvršće odigrao u završnici drugog seta i kada su svi očekivali taj-brejk izborio je dvije set lopte - 15:40. Iskoristio je drugu i zato će ovo ipak biti duži meč nego što se očekivalo!

Drugi set trajao je skoro sat vremena (54 minuta!) i Australijanac je veoma namučio od starta najboljeg na svijetu.

1:45

Miriše na taj-brejk - 5:6

Aleksandar Vukić ponovo zadaje Novaku problem na svoj servis. Treći put u nizu izbegao je Đokovićevu brejk loptu i ponovo došao nadomak osvajanja drugog seta.

1:42

Đokoviću se ne ide u treći set, 5:5

Drugi uzastopni gem Novak je osvojio bez velikih problema. Prošli put nijedan, a sada jedan izgubljeni poen. Međutim, problem je što je Australijanac našao način da u završnici drugog seta sačuva svoj servis.

1:38

Vukić je izdržao! Vodi 5:4

Pokušao je Novak da opet brejkne, ali nije ni došao u priliku za to. Australijanac je bio oprezan i precizan, pa mu je vođstvo 30:0 na početku gema bilo dovoljno za 5:4. Đoković sada mora da servira za ostanak usetu.

1:32

Sa nulom!

Novak je popio vodu, ponovo se fokusirao i bez izgubljenog poena izjednačio na 4:4. Sada će pritisak ponovo biti na momku iz Sidneja crnogorskog porekla.

1:31

Vukić staje na noge, istrpio je udarce

Posle tri osvojena Novakova gema, Australijanac je na 3:3 i 30:30 nekako zaustavio ofanzivu najboljeg svih vremena. Osvojio je naredna dva gema, dobio aplauz od Đokovića za pogotke i hrabrio se stisnutom penicom.

Izvor: Fonet, Mark J. Terrill/AP

1:26

Idemo ispočetka, 3:3

Deluje da je Vukić propustio svoju šansu, ali da ga ne precrtavamo prerano

Novak je pri zaostatku 2:3 servira potpuno fokusirano, osvajao poene bez dugih razmena i postavio 3:3 u drugom setu

Izvor: Mark J. Terrill/AP

1:19

Đoković se brzo probudio

Odličan je Aleksandar Vukić u drugom setu, ali ne baš toliko da na 40:40 uhvati volej trčeći okrenut licem ka osnovnoj liniji. Poslao je loptu u aut, a Novak je tako izborio brejk-loptu. I sada je 2:3.

1:17

Vrijeme je za povratak, 1:3

Kratka pauza prijala je Novaku, pa je za početak osvojio svoj prvi servis-gem u drugom setu. Dozvolio je Australijancu samo jedan poen.

1:15

Novače, buđenje

Izvor: Fonet, Mark J. Terrill/AP

1:12

Kiseli osmijeh Novaka Đokovića - 3 brejk lopte i ništa

Pri vođstvu 40:0 na Vukićev servis, Novak je volej poslao u mrežicu i kiselo se osmehnuo. Vukić je od tog trenutka nastavio jako i vratio se u gem (40:40), pa poveo 3:0 u drugom setu.

1:05

Prva prijetnja za Novaka - brejk Vukića!

Australijanac je dao sve od sebe na startu drugog seta i očigledno je u prvom i čuvao snagu za ovo. Poveo je 40:15 na prvi Novakov servis, Đoković se izvukao iz teške pozicije (40:40), ali Vukić je bio spreman. Izborio je još jednu brejk loptu, na koju je Novak poslao jednu paralelu u aut.

Zažmurio je Nole, svestan da ovo ipak neće biti tako lak posao kako se navijačima činilo pre desetak minuta.

1:02

Sada nema Vukićeve treme

Australijanac je odlično otvorio drugi set i naučio lekciju iz prvog. Sada krećemo sa njegovim vođstvom 1:0 posle servis-gema u kojem Novak nije napravio šansu za brejk.

0:58

Tako je majstore, 6:2 i prvi set je osvojen!

Bez ikakvih problema Novak je dovršio posao i za 34 minuta osvojio prvi set na turniru. Sigurno je dobar osećaj posle toliko godina čekanja. I tek je početak!

Novak je u prvom setu pogodio osam vinera i napravio šest neiznuđenih grešaka. U svakom trenutku je kontrolisao meč, a kada je Australijanac pokazao zube i smanjio na 2:3, Srbin je to shvatio kao poziv da zapne. I zapeo je i nije dao Vukiću više nijedan gem.

0:54

Drugi brejk i prvi set na pomolu!

Novak je dodao gas dovoljno da pri rezultatu 4:2 i pri rezultatu 30:30 osvoji ključni poen i da potom drugi put "brejkne" Australijanca. Posle kratke pauze, serviraće za prvi set.

0:54

Novak na terenu poslije 44 dana

Ako Đokovićeva igra na momente "štucne", to nije preveliko iznenađenje. Novak još hvata ritam i ovo je njegov prvi meč od polufinala Australijan opena protiv Janika Sinera. Mesec i po dana je trajala Đokovićeva pauza.

0:50

Aleksandre, spreman je i Novak!

Đoković je takođe dodao gas i odgovorio Vukiću na prethodni gem. Poveo je 4:2 bez izgubljenog poena u gemu.

0:48

Vukić je bio i u Top 50

Aleksandar Vukić je najveći uspeh na grend slemovima ostvario prolaskom u drugo kolo Australijan opena pre dve godine i u drugo kolo Vimbldona 2023. Prošle godine je prvi put u karijeri stigao i do trećeg kola Mastersa 1.000 u Kanadi, kada je pobedio upravo Tomasa Martina Ečeverija, koga je na ovom Indijan Velsu zamenio, a potom i Sebastijana Kordu. Tako je stigao i u Top 50 tenisera sveta.

Izvor: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia

0:46

Biće ovdje borbe - Nole aplaudira Australijancu

Vukić je očigledno probio tremu sa početka meča i sada mnogo sigurnije i čvršće servira. Smanjio je na 2:3 svojim najboljim gemom od početka meča, uz samo jedan izgubljeni poen.

Njegov poslednji pogodak iz ćoška Novak je nagradio aplauzom

0:43

Malo iznenađenje, ali ne i veliko

Iznenada, Novak je imao problema u četvrtom gemu. Australijanac je poveo 30:40, Srbin je spasavao brejk-loptu i ipak poveo 3:1. Kratkotrajni pad nije dekoncentrisao prvog nosioca turnira

0:36

Australijanac osvaja prvi gem

I ovog puta je Novak bio na dva poena od brejka, ali je Vukić na 40:40 ipak sačuvao svoj servis i otišao na pauzu sa prvim gemom u duelu sa najboljim

0:33

Ko je Aleksandar Vukić

Aleksandar Vukić rođen je u Sidneju 1996. godine, nakon što su njegovi roditelji Rad i Ljuljana i stariji brat Vlad početkom devedesetih napustili Crnu Goru.

Izvor: ALFREDO ESTRELLA / AFP / Profimedia

0:29

Savršen početak!

Novak je u prvom gemu "brejknuo" Australijanca, a potom je potvrdio taj gem odserviravši za vođstvo 2:0.

0:15

Novak stao na teren i stigao velikana!

Novak protiv Vukića igra 1.310 meč na ATP nivou i time je izjednačio rekord Ivana Lendla, koji se takmičio od 1978. do 1994. godine. Ispred njih dvojice su sada rekorder Džimi Konors sa 1.557 mečeva i drugoplasirani na večnoj listi, Rodžer Federer, sa 1.526 mečeva.

Izvor: Scott Kirkland / Shutterstock Editorial / Profimedia

0:04

Rival u 3. kolu već poznat - "laki luzer" iz Italije

Pobednik duela Đoković - Vukić igraće u sledećoj rundi protiv "laki luzera" iz Italije Luke Nardija. Teniser rođen u avgustu 2003. godine zamenio je Argentinca Tomasa Martina Ečeverija, pa u drugoj kolu eliminisao Žanga Žižena.

Izvor: Jasper Jacobs / Zuma Press / Profimedia

0:02

Novakov žrijeb na Indijan Velsu

Novakov put do finala u Indijan Velsu je poznat - Karlos Alkaraz, Aleks Zverev, Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas čekaju ga tek u borbi za trofej

Izvor: Antoine Couvercelle / imago sportfotodienst / Profimedia

23:59

Novak je čekao od 2019!

Nakon poslednjeg nastupa nije dolazio zbog umora, a potom i zbog zabrane u Sjedinjenim Državama da nevakcinisan uđe u zemlju. Sada kada više nema prepreka, Đoković je stigao na Indijan Vels, gde sa Rodžerom Federerom deli rekord sa pet osvojenih titula.

Izvor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

23:57

Dobro došli u tekstualni prenos

Novak Đoković od 00.15 igra protiv Aleksandra Vukića, Australijanca koji je 69. teniser sveta.

UKRATKO

  • Đoković - Vukić 6:2, 5:7, 6:3
  • Prvi trijumf od 2019. na turniru
  • Sljedeći protivnik Luka Nardi
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije