• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki talenat srpskog rukometa se oporavlja u Banjaluci – Nadam se da ću uskoro na teren!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi srednji bek Vojvodine Stefan Dodić u Banjaluci se oporavlja od teške povrede.

 Stefan Dodić na oporavku u Banjaluci Izvor: MN PRESS

Stefan Dodić prošlog ljeta vratio se u Srbiju i potpisao za Vojvodinu, ali još nije nastupio za Novosađane zbog problema sa povredom, prvo koljena, a potom i problema sa mišićem.

Mladi sreddnji bek trenutno se nalazi na rehabilitaciji, zajedno sa fizioterapeutom svog kluba, Nenadom Babićem.

"Prijatelji koji su već bili ovdje i radili ovu terapiju, koju ja radim, preporučili su mi Banjaluku. Napravio sam dobar potez, imam idealne uslove. Bitno je da smo locirali problem. Sve sam dao da oporavim koljeno. Sreća je da ovo sa mišićem nije ništa ozbiljno, ovo se rešava za mesec, mesec i po dana, plus treba da ojačam kvadriceps. Nadam se da ću u što kraćem roku biti spreman za povratak na teren. Izgubio sam tonus, nisam izgubio previše mišića. Sve je to negdje normalno za takvu vrstu povrede, odnosno hroničnu upalu patela", rekao je Dodić za "Glas Srpske".

On je prošlog ljeta stigao u Vojvodinu, koja je dovela još Petra Đorđića, Andreja Trnavca, Vukašina Vorkapića i Jovicu Nikolića!

"Drago mi je da sam se konačno vratio kući. Radi se o ozbiljnom projektu. Ljudi iz kluba mi vjeruju. Dali su mi vremena da se oporavim, imaju strpljenja za mene. Znali su da imam problem sa kolenom. Hvala im na tome. Jedva čekam da se vratim na teren i da ponovo zaigram", rekao je Dodić, koji je prethodno bio u Celju i Zagrebu.

"U Hrvatskoj je bilo super. Iskreno, krivo mi je što nisam ostao još jednu sezonu. Nudili su mi da ostanem, imao sam sve. Ipak, mislio sam da ću se snaći u Celju, da ću dobiti minutažu kao i u Zagrebu, ispostavilo se da sam pogriješio. Na greškama se uči".

Dodić je bio bio pravo otkrovenje Svjetskog prvenstva u Katovicama početkom prošle godine.

"Veliko je to iskustvo. Iskreno, jesam očekivao poziv, ali nisam očekivao da ću biti u 18 igrača koji putuju na Svjetsko prvenstvo. Kad sam video da ću ići, rekao sam sebi ‘OK, verovatno ću biti na tribinama i neću imati neku ulog’. Međutim, prvu utakmicu sam odmah bio u sastavu i poklopile su se kockice da odigram sve utakmice dobro. Tadašnji selektor Toni Đerona mi je stvarno dosta vjerovao i od prvog dana kada je došao, dao mi je da igram u kvalifikacijama protiv Francuza. Tada sam debitovao sa 17 godina".

Na Evropskom prvenstvu za junior sa reprezentacijom Srbije osvojio je bronzu i proglašen za najboljeg igrača.

"Često pogledam utakmice koje smo igrali na tom prvenstvu. To je jedna fantastična ekipa iz koje će većina igrača izrasti u nosioce seniorske selekcije. Tamo smo imali jednu nevjerovatnu hemiju, kao malo koja ekipa. Borili smo se jedan za drugog i to se na kraju isplatilo. MVP nagrada koju sam osvojio je proizvod igre cijele ekipe. Bez saigrača ništa ne bih mogao. Više mi je značila bronza od individualnog priznanja”.

Tandem iz Vojvodine sada je na čelu rukometne reprezentacije Srbije, Boris Rojević je selektor, a Marko Vujin sportski direktor nacionalnog tima.

"Mislim da to što njih dvojica rade u Vojvodini mogu da prenesu i u reprezentaciju Srbije. Obojica rade sjajan posao, a o tome svjedoče rezultati. Oni su 24 časa u rukometu, sve će uraditi da vrate srpski rukomet tamo gdje pripada. Potrebno je, naravno, vrijeme jer u selekciji ima igrača koji nisu prije igrali za reprezentaciju", rekao je Dodić za "Glas Srpske”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC