• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi rukometaša Borca i Goražda: Banjalučani "iščupali" bod u posljednjim sekundama

Autor Haris Krhalić

Banjalučki rukometaši se sa gostovanja u Goraždu vraćaju sa jednim bodom.

 Goražde Borac Premijer liga BiH 19. kolo Izvor: Goran Arbutina, MONDO

U okviru 19. kola Premijer lige BiH rukometaši Borca su, u dvorani „Mirsad Hurić“, odigrali neriješeno protiv ekipe Goražda. U meču u kojem smo vidjeli mnogo nervoze na obje strane na kraju nije bilo pobjednika, a Borac je do boda uspio stići tek u posljednjim sekundama meča.

RK Goražde – RK Borac 27:27 (11:12)

Prvi pogodak vidjeli smo u četvrtom minutu. Povelo je Goražde nakon čega je uslijedila serija crveno-plavih 4:0 te je Borac u 12. minutu imao tri gola prednosti (1:4).

Uzvratio je domaći tim serijom 5:1 u narednih šest minuta te su ponovo poveli pri rezultatu 6:5. Reagovaj je Irfan Smajlagić sa tajm-autom.

Borac je nakon toga ponovo poveo u 21. minutu (7:8). Tri minuta prije kraja prvog dijela imali su Banjalučani dva gola prednosti (8:10), ali se na kraju na pauzu otišlo sa +1 za izabranike Irfana Smajlagića.

Drugi dio igre Borac otvara golom, a prvi put, nakon 12. minuta, stižu do tri gola prednosti pri rezultatu 12:15 nakon pet minuta igre u nastavku.

Ipak, domaći tim se vraća na pogodak zaostatka pri rezultatu 16:17, a onda stiže i do izjednačenja u 44. minutu (19:19). Borac ne koristi naredni napad, a Goražde sa sedam metara ponovo stiže do vođstva na nešto više od 14 minuta prije kraja.

Čuvao je domaći tim tu prednost skoro do samog kraja, a banjalučki tim je do novog vođstva stigao pet minuta prije kraja (23:24).

Ni tu nije bio kraj drame s obzirom da je Goražde u 57. minutu ponovo povelo. Petnaest sekundi prije kraja Đurđević sa sedmerca postavlja konačnih 27:27.

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vox

Šta je ovo,šta je cilj ove sezone, sad je i izlazak u Europu upitaj

Marko

Trebaju momci trenirati 10 sati dnevno, malo je 6. Došao čovjek misli ako se trenira i maltretiraju igrači 6 sati na dan da je to dobro a i ovi iz uprave isto misle i oni pričaju kako se puno trenira ponosni na Smajlagića kazu veliki radnik prošlo je to vrijeme momci a i Pipe je dokazao koliko zna ima ubjedljivo najskuplju ekipu u ligi a ovamo prodaje neku priču da nema ekipu. Raspitajte se koliko koštaju mjesečno igrači Ljubuškog a ubjedljivo prvi i sve njihova djeca nisu ni dijeca Borca ništa lošiji ali ovaj ih uništava a i vi u klubu što ste mu to dozvolili

Borac

Ja mislim da se vaš sportski direktor treba više pitati za taktiku on puno zna o rukometu

Refko

@Borac Njemu je Pipe idol mogu njih dvojica raspravljati oko taktike isto je to znanje

Marko

Bravo Smajlagiću ajde opet daj neku prepametnu izjavu u svom stilu da su igraci krivi da nemas ekipu da nisu mentalno spremni... ne mozes pobjediti ekipu koja se bori za opstanak pored tolikih pojacanja koje si doveo, sramota. Tjerajte ovog demagoga i rukometnog teoretičara

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC