• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Srbije pred mečeve odluke: Fizička sprema sve boljа, nije više puls 200 kod jačeg treninga!

Autor Dragan Šutvić

Selektor Srbije Uroš Bregar je istakao da njegov tim napreduje iz okupljanja u okupljanje.

 Uroš Bregar o reprezentaciji Srbije Izvor: MN PRESS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije se već okupila za ključne mečeve kvalifikacija za Euro protiv Bugarske i Turske, a od ove nedelje će biti kompletna. Do sada su sa timom radile samo igračice iz domaćih klubova, ali sada će Uroš Bregar na raspolaganju imati kompletan tim. Prvi meč će biti na programu u srijedu 3. aprila kada srpski tim gostuje Bugarskoj, a zatim će 7. aprila biti odigran ključni duel sa Turskom poslije koga ćemo znati da li Srbija ide na Evropsko prvenstvo.

"Uvijek mi je značajno da okupljanje počnemo ranije od predviđenog da bih iskoristio te dane za rad sa igračicama koje pretežno igraju u domaćem prvenstvu. Dobro ih i detaljno pratim u čitavom ovom ciklusu. Lijepo je vidjeti kako u svojim klubovima napreduju. Takođe je važno vidjeti kako su u atmosferi kakva je bila u Podgorici protiv Crne Gore neke od njih imale značajnije uloge. Izdržale su u ”sportskom paklu” boreći se svih 60 minuta. Do nedjelje ćemo iskoristiti da oporavimo igračice koje dolaze sa određenim zdravstvenim problemima. Uradićemo pet treninga do odlaska u Pirot, ali od tada ćemo biti kompletni i moćićemo da radimo određene taktičke stvari namenski za utakmicu u Bugarskoj, ali i onu najvažniju koja nas poslije čeka protiv Turske", naglasio je pred ove mečeve selektor Uroš Bregar.

Od početka kvalifikacija kada smo vidjeli remi sa Turskom do sada vidi se napredak ove generacije u igri, ali ipak neke igračice koje su trebalo da nose ekipu nažalost imaju konstantno probleme sa povredama.

"Krivo mi je što neke igračice od kojih sam očekivao od samog početka da budu nosioci (Tabak, Lovrić) konstantno imaju probleme zdravstvene prirode zbog kojih ne mogu da daju veći doprinos. Mnogo propuštaju u svom razvoju bez treninga i utakmica koje imamo na svakom okupljanju. Adaptacija na trenera, saigračice, protivnika, sve to doprinosi da se dodatno napreduje i stiče iskustvo na drugačiji način nego što je to slučaj u klubu. Djevojke koje su redovne na okupljanjima su napredovale u svim segmentima. Fizička sprema je na sve boljem nivou, više nemamo situaciju gdje je puls na 180 ili 200 prilikom jačeg treninga ili da se ne mogu izdržati jaki treninzi u nizu. Sva pohvala za njihov pristup i individualni rad pored rada u klubu. One najiskusnije koje igraju u inostranim klubovima daju veliki doprinos i pomoć su za mlađe igračice. Cilj koji smo postavili na početku, da se plasiramo na Evropsko prvenstvo je od krucijalnog značaja da se ova selekcija razvije u konkurentnu reprezentaciju", naglasio je Bregar. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC