• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda napustila teren usred utakmice, pa se oglasila: Bili smo primorani

Iz rukometnog kluba Crvena zvezda oglasili su se poslije napuštanja terena...

 RK Crvena zvezda o napuštanju terena Izvor: Printscreen/Super rukometna liga

Nemile scene dogodile su se u srpskom rukometu, na meču drugog kola plej-auta između Dubočice i Crvene zvezde došlo je do prekida u 43. minutu. Crveno-bijeli povukli su igrače sa terena u Leskovcu. U tom momentu je domaćin imao vođstvo (25:22).

Povodom svega što se dogodilo na toj utakmici tim iz Beograda odlučio je da se oglasi. Izdao je saopštenje na svom zvaničnom sajtu i pojasnio šta je sve dovelo do takve odluke. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

"Povodom dešavanja na utakmici 2. kola plej-auta SRL Srbije u Leskovcu odigranoj između RK Dubočica 54 i MRK Crvena zvezda, tokom koje je naš tim donio nepopularnu odluku o povlačenju ekipe sa terena prije njenog završetka, u obavezi smo da se obratimo javnosti.

U toku same utakmice, kao i na poluvremenu, sportski direktor Ognjen Kajganić i trener ekipe Nedeljko Matić, u više navrata upozoravali su sudije i delegate na nesankcionisanje pregrube igre od strane protivničkih igrača, što se dešavalo i na prethodnim utakmicama sa istim akterima, a sve u želji da zaštitimo naše igrače i igru uopšte.

U 43. minutu utakmice, poslije izuzetno grubog faula nad pivotmenom Crvene zvezde Dušanom Andrejevićem, povrijeđeno mu je oko. Da ne bi došlo do eskalacije situacije na parketu i kako bi spriječili nastanak potpunog haosa usljed pristrasnog suđenja arbitara, a prije svega radi zaštite zdravlja igrača, bili smo primorani na ovaj potez, koji smatramo jedinim ispravnim u datom trenutku.

Takođe, želimo da upoznamo javnost sa događajima tokom utakmica Crvene zvezde gde je pravdu djelio isti sudijski par. Nakon utakmice 9. kola SRL, odigrane 11. novembra 2023. godine u Leskovcu, igrač Crvene zvezde Mihailo Šljukić je poslije grubog faula završio u Urgentnom centru sa dijagnozom potresa mozga. Isti sudijski par nastavio je sa pristrasnim suđenjem na utakmici 21. kola SRL, odigranoj 30. marta 2024. godine u Kaću. To je kulminiralo u srijedu, 17. aprila na pomenutoj utakmici 2. kola plej-auta u Leskovcu, kada je Dušan Andrejević po dolasku u Beograd završio u bolnici sa dijagnozom povrede oka, hematomom i edemom na očnom kapku, a postoji opasnost i od odvajanja retine (ozbiljnijih problema sa okom). Novi pregled zakazan je u ponedjeljak, što za posljedicu ima njegovo odsustvo do daljnjeg.

Napominjemo da su na prethodnim utakmicama naši igrači zadobili teške povrede u više navrata, pa čak i otvoren prelom ruke, a imajući u vidu da je rukomet fizički zahtjevan kontaktni sport, svako dozvoljavanje preoštre igre smatramo direktnim ugrožavanjem zdravlja igrača.

Mišljenja smo da je ovome doprinijelo i loše delegiranje komesara za suđenje, Vladimira Nikolića. Svjesni smo da su i sudije ljudi i da dolazi do nenamernih grešaka. Ne pravimo teorije zavjere i svjesni smo da je rukomet zahtjevan sport, pa tako ne želimo da mislimo da Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić imaju nešto protiv našeg kluba, ali smatramo da su zbog svog iskustva morali bolje da procjene situaciju i reaguju.

Istovremeno, napominjemo da od povratka u srpski rukomet i dolaska u Crvenu zvezdu trener Nedeljko Matić trpi veoma nekorektan odnos od strane arbitara, što nije u redu s obzirom na njegove trenerske i ljudske kvalitete, a i godine staža.

MRK Crvena zvezda održao je sastanak Upravnog odbora na kojem je jednoglasno podržana odluka sportskog direktora i trenera da povuku ekipu sa terena, i pored velike želje igrača da se vrate na teren, kako ne bi došlo do još goreg scenarija.

Crvena zvezda se trudi da sa svim klubovima ima korektne i fer odnose, samim tim i sa sudijama i da radi na promociji rukometa kao sporta, tako da ne vidimo razlog da se sa razglasa puštaju pjesme koje vrijeđaju naš klub, kao što se to desilo u srijedu u hali u Leskovcu.

S obzirom na navedene činjenice, uvjereni smo da će RS Srbije adekvatno reagovati, a sve u cilju promocije rukometa i zaštite igrača jer ipak su igrači najvažniji."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC