• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veljko Ražnatović ipak neće dobiti nacionalnu penziju od Srbije

Ipak ništa od nacionalne penzije.

 veljko ražnatović Izvor: Promo/Bokserski savez Srbije

Srbija je proslavila dvocifren broj medalja na Evropskom prvenstvu u boksu koje se trenutno održava u Beogradu, a tu nije kraj! Još će bokseri Srbije imati prilike da se takmiće, a jedan od onih koji su se okitili odličjem je i Veljko Ražnatović. On je u svojoj kategoriji došao do bronze, a nakon što je dobio medalju javio je da ne želi da uzme nagradu od 5.000 dolara koja ide osvajaču.

Taj iznos će proslijediti u humanitarne svrhe. Iako se činilo da je ostvario pravo i na nacionalnu penziju koju dobijaju sportisti koji su osvojili medalje na kontinentalnim takmičenjima u discplinama koje su olimpijski sport, a iako je boks na Olimpijskim igrama, kategorija u kojoj se borio Veljko Ražnatović nije.

Zanimljivo, samo je Veljko Ražnatović iz Srbije bio van tog opsega, jer se jedino njegova kategorija (do 86 kg) ne takmiči na Olimpijskim igrama.

Nacionalna penzija je u visini prosječne plate za evropsku bronzu, a taj iznos je za decembar 2023. godine bio 130.405 dinara bruto ili 95.093 dinara neto primanja što je nešto više od 1.500 KM.

Veljko ima 27 godina, a na ovom prvenstvu je startovao pobjedom protiv Andreja Čirijakova iz Moldavije i time je ispunio obećanje da će osvojiti medalju. Zatim je ipak svjetski šampion Rus Šarbutin Ataev bio bolji od njega u polufinalu, iako je Ražnatović na samom kraju meča napao i uspio da obori Ataeva posljednjim udarcem. Nakon toga smo vidjeli kako Veljko prilazi rivalu, grli ga i čestita mu, a nakon toga je tražio od publike aplauz za Ataeva. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC