• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banda spustio rampu, Lazar opet naciljao pehar: Gledaćemo Srbe na fajnal-foru, vode Dinamo do trofeja!

Autor Dragan Šutvić

Lazar Kukić i Vladimir Cupara vode Dinamo ka evropskoj slavi!

 Rukomet EHF Liga Evrope Milosavljev, Cupara i Kukić na fajnal foru Izvor: Profimedia/IMAGO

Srbi ponovo jure ka evropskom trofeju! Lazar Kukić i Vladimir Cupara odveli su Dinamo iz Bukurešta na fajnal for Lige Evrope u Hamburgu pošto je rumunski tim savladao Skjern na gostovanju u Skandinaviji 38:34. Nakon sjajne igre dva srpska reprezentativca u prvom meču, sada su i u drugom briljirali.

Srednji bek ponikao u Partizanu dao je sedam golova, dok je Cupara imao 11 intervencija. Osim njih istakao se Luka Cindrić koji je dao sedam golova, dok je Ante Kuduz dao osam golova. Kod domaćina Tea Noa Gaudin je dao 10 golova, dok su po četiri puta pogađali Lase Mikesen i Viktor Begholt.

Dinamo će braniti čast ostatka Evrope pošto će osim njih na turniru igrati samo njemački timovi - Fuhse iz Berlina, Rajn Nekar Leven i Flensburg. Fuhse je u revanšu sa Nantom bio bez Mijajla Marsenića koji neće moći da nastupi ni za reprezentaciju Srbije u mečevima sa Španijom u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Izvor: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Fuhse je u Francusku otišao sa 33:33 iz "Maks Šmelinga", ali su odmah na startu uspjeli da ostvare prednost. Na kraju su pobijedili 37:30 uz 13 odbrana Dejana Milosavljeva. Hans Lindberg i Lase Andersen su dali po osam golova, a Maks Darž je pogodio isto toliko puta. Po pet golova Ajmerika Mina i Valera Rivere su bila malo za F4 sa druge strane, a golmani Nanta su upisali samo četiri odbrane i tu je napravljena razlika.

Rajn Nekar Leven je ponio tri gola više iz Manhajma i Sporting je sada pobijedio 29:28, ali je to bilo premalo za prolaz dalje. Flensburg je sve uradio na gostovanju Savehofu kada su pobijedili 41:30 pa je sada i minimalan poraz 29:28 bio i više nego dovoljan za prolaz dalje.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz rukometa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC