• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska je adut Srbije, zbog njih može na Mundijal!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rukometna reprezentacija Srbije i dalje se nada da može da ode na Svjetsko prvenstvo!

 Šanse Srbije da dobije pozivnicu za Svjetsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Ima još nade za Srbiju da se nađe na Svetskom prvenstvu u rukometu 2025. godine. Srpski tim je prikazao sjajnu partiju u revanš meču sa Španijom u Novom Sadu i pobedio 25:22 (15:11), ali to nije bilo dovoljno da se prođe "Furija". Pobijedili su izabranici Đordija Ribere 32:28 (15:14) u prvom meču u Lalinu i tako se našli na Mundijalu.

Ipak Rukometni savez Srbije je odmah saopštio da će već u ponedjeljak ujutru biti poslat zahtjev za specijalnom pozivnicom za ovo takmičenje. EHF je već podijelio sva mjesta u kvalifikacijama, a još 2018. godine je odlučeno da jedna od dvije specijalne pozivnice ide selekciji Sjedinjenih Američkih Država koja se sprema za Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine.

Ipak, iako stvari u prvom kolu baraža u Evropi nisu dhelovale dobro za Srbiju, drugo kolo je "ispeglalo" rezultate i sada Srbija ima čemu da se nada!

ŠTA SE DESILO?

Izvor: MN PRESS

Poklopilo se sve što treba da se poklopi! Austrija je usphela da sačuva prednost protiv Gruzije, dok je Holandija nadoknadila minus od četiri gola iz prvog meča i savladala Grčku 31:25 u drugom meču. Slovenci koji su izgubili golom razlike u prvom meču sada su porazili Švajcarsku na penale i prošli su na Mundijal. Poljska je uspjela da nadoknadi minimalan minus iz provg meča sa Slovačkom, a Makedonci su i pored minus sedam iz prvog meča prošli Farska Ostrva!

KO SU NAM RIVALI, A ŠTA NAM JE ADUT

Izvor: MN PRESS

Srbija je poslala zahtjev za specijalnom pozivnicom, a zemlje sa kojima ćemo se takmičiti kod EHF-a za to posljednje mjesto na prvenstvu su svakako Švajcarska i Rumunija koji u posljednje vrijeme dosta ulažu u rukomet, a možda i Crna Gora koja je neočekviano ispala od Italije u baražu. 

Aduti Srbije su svakako to što je odigrala fantastično protiv Španije i pokazala da može da se nosi sa najboljim selekcijama svijeta, ali i to što se jedan dio turnira igra u Poreču. Blizina Hrvatske može da bude adut, a savez je pokazao ozbiljnost kada je odmah uputio zahtjev za vajldkardom. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC