• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da li me je stvarno ovo pitao?" Novak promijenio lice zbog provokacije - odgovorio u četiri riječi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković iznenadio se što ga kao aktuelnog šampiona Rolan Garosa i najboljeg tenisera svijeta pitaju da li je "psihički" dobro poslije tri poraza na šljaci. Zaista, sramno.

 Novak Đoković iznenađen pitanjem o psihičkom stanju Izvor: YouTube/Tennis Actu/Screenshot

Novak Đoković ne igra sjajno ove sezone, ali čini se da mu je već pomalo dojadilo da ga na to podsjećaju, pritom zaboravljajući da je igrao polufinale Australijan opena i da je i dalje najbolji igrač svijeta. Tako je prvo pitanje za Novaka Đokovića, koji je nasmijan došao na konferenciju za medije i pozdravljao se sa novinarima, ekspresno promijenilo njegovo raspoloženje.

"Novače, kako se psihički osjećaš ako uzmemo u obzir tvoje rezultate na šljaci ove sezone?", glasilo je prvo pitanje zbog kog je Đoković zaćutao na dvije-tri sekunde, pa upitao da li se pitanje odnosi na Rolan Garos, a kada je dobio potvrdan odgovor bio je neobično škrt na odgovoru.

"Slaba očekivanja i velika nada...", bilo je sve što je Đoković rekao, što je potpuno netipično za njega jer smo navikli da je gotovo uvijek na konferencijama za medije opširan, sem ako mu se ne dopadne pitanje. 

Novak Đoković
Izvor: YouTube/Tennis Actu

Tako mu je čini se zasmetalo što je prvo pitanje pred start turnira bilo o njegovom skoru na šljaci koji nije tragičan. Đoković je igrao tri turnira, uspio je sebe da nadmaši u Monte Karlu i dođe do polufinala, potom je istina rano kiksnuo u Rimu protiv Tabila, da bi u Ženevi stao takođe u polufinalu. Dakle, njegov skor na šljaci ove sezone je 6-3. Da li je to baš toliko loše da bude u prvom planu pred start turnira na kome juri 25. grend slem i na kome je aktuelni šampion?

Nije se Đokoviću dopalo ni pitanje o drhtavici, dok je upitan i za slabije rezultate rekao da ne bi da "otvara Pandorinu kutiju".Tu je objasnio i zašto nije pretjerani optimista na Rolan Garosu na kome će nastupiti bez trenera:

"Postoji razlika između očekivanja i ciljeva. Želim da osvajam titule, posebno na slemovima. Ovo su turniri koje sam igrao uoči Pariza bili su u svrsi pripreme za Rolan Garos i Olimpijske igre koje slijede. U tom kontekstu se to ne mijenja. Očekivanja, scenarije, predviđanja, moram da spustim. Većina nas razmišlja unaprijed, na to sam mislio kada sam mislio da su očekivanja niža. Usresređujem se samo na naredni dan, treniing ili meč, šta god. Nivo igre nije još na tom zadovoljavajućem nivou po kom sam prepoznatljiv. Znam da nisam daleko, možda jedan meč briljiram, drugi ne. Radiću da održim kontinuitet igre i osjećaja na terenu i van terena. Da izgradim tvrđavu koja će mi donijeti pobjedu", naglasio je Đoković.

Podsjetimo, Novak Đoković na startu Rolan Garosa igra protiv domaćeg tenisera Erbera koji će mu biti rival u utorak. Zvaničan termin i dalje se čeka, a vidjećemo da li će i Đoković uticati na organizatore kako je to već činio Rafael Nadal, kome su ispunili svaku želju do sada.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC