• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nisam više tako mlad!" Lajović se oglasio poslije drame i pobjede u Parizu: Protiv najboljih sam motivisaniji!

Autor Nemanja Stanojčić

Dušan Lajović oglasio se poslije pobjede na pariskoj šljaci. /Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa./

 Dušan Lajović o pobjedi u prvom kolu Rolan Garosa  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Dušan Lajović poslije prave drame i maratona prošao je u drugo kolo Rolan Garosa. Poslije pet setova uspio je da slomi otpor Romana Safjulina i u narednom kolu najvjerovatnije igraće protiv Tejlora Frica (Amerika).

Dan poslije meča pričao je sa srpskim novinarima. "Dosta mi znači ova pobjeda, prošlo je dosta vremena otkad sam posljednji put dobio meč na slemu. Imao sam prošle godine pehove - boginje, pa povreda na US openu. Bitna pobjeda, pa još u pet setova, i poslije propuštenih šansi u četvrtom", počeo je Lajović.

Ubrzo je nastavio.

"Cijeli meč je bio prilično kvalitetan - bilo je uspona i padova, ali nije mnogo ni zavisilo od mene kada je zaostajao rezultatski, on je dizao nivo igre. Iz moje perspektive, znao sam da igra u naletima. Kada igra dobro, teško je bilo šta promijeniti, ali važno je izdržati, da ostanem rezultatski tu... Gledajući i ranije mečeve tog dana, vidio sam da je teško igrati na svoj servis, pogotovo jer je bilo hladno. Na kraju petog, kada nisam odservirao za meč, znao sam da ću imati šansu u narednom gemu."

Na tribinama bio je fudbalski ambijent, konstantno navijanje, pjevanje, skandiranje... "Super je bila atmosfera. Stvarno su mi pomogli mnogo navijači. U posljednjih nekoliko nedjelja po Evropi, imao sam jako dobru podršku s tribina. Mislim da je tenis kao sport u naletu. Takođe, kada je krenula priča da ima sve manje jednoručnog bekhenda, kao da ljudi više navijaju za igrače koji igraju tako, možda iz nostalgije."

Odzvanjalo je Parizom u ponoć "Ole, ole, Dušan, Dušan", aplauzi i ovacije odjekivali su sa terena broj 10.

"Prija mi podrška, imao sam energije naravno da se zahvalim ljudima, navijali su četiri sata za mene, što je hvale vrijedno, i mnogo je doprinijelo tome da zadržim energiju i koncentraciju poslije četvrtog seta. Sljedeći je vjerovatno Fric. Davno smo igrali na šljaci, jednom u Lionu, ali on je sada drugačiji igrač. Prošle godine sam mu predao u Sinsinatiju, jer sam se povrijedio u prethodnom meču. Izanaliziraću njegov meč prvog kola, imao je vrlo dobre rezultate na šljaci ove sezone."

Spreman je za okršaj sa Fricom koji prije toga mora da savlada Koriju. "Za mene je prvi meč bio bitan, sad želim da se oporavim fizički i da drugo kolo dočekam rasterećen. Igra na šljaci je meni prirodnija, ali Fric ima mnogo oružja koja funkcionišu nezavisno od podloge. Nemam problem da igram protiv vrhunskih igrača, motivisaniji sam. S druge strane, igrao sam pet setova, a nisam više ni tako mlad... Ipak, zadovoljan sam fizičkom spremom, i tijelo mi je dan poslije meča okej odreagovalo", zaključio je Lajović koji u junu puni 34 godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC