• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO NA ROLAN GAROSU: Navijačke pjesme Partizana ore se Parizom, zna se i zbog koga (FOTO)

Na mečevima Miomira Kecmanovića i Dušana Lajovića orile su se navijačke pesme Partizana, jer su njih dvojica poznati kao navijači crno-bijelih. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Pjesme Partizana na Rolan Garosu Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Kako Rolan Garos odmiče, tako stvari postaju sve uzbudljivije, sve je više događaja na raznim stranama kompleksa. Može svašta da se vidi, čuje, samo još kad bi nekako sve to moglo da se stigne, pošto se događaji često preklapaju ili su u slično vrijeme. Glavna tema u ponedjeljak bio je okršaj Rafaela Nadala i Aleksandera Zvereva, ali to nije bilo sve.

U večernjim terminima unutar kompleksa čule su se navijačke pjesme Partizana. Malo izmijenjene, tačnije prilagođene teniskom turniru. Ukoliko se pitate zbog čega je do toga došlo, odgovor je jednostavan. Miomir Kecmanović i Dušan Lajović navijaju za crno-bijele, bili su u više navrata na utakmicama košarkaškog kluba koji predvodi Željko Obradović i to očigledno znaju i navijači.

Tako su se potrudili da učine mečeve zanimljivijim i da naprave atmosferu koja više podsjeća na fudbal ili košarku, nego na tenis. Prvo su to uradili na meču kod Kecmanovića koji je pobijedio Tijaga Monteira (6:2, 6:1, 4:6, 7:5). Tamo se čulo tokom meča, a posebno u četvrtom setu, kako sa tribina pjevaju "Došao je i taj dan je*o vas Miomir", aludirajući na jednu od navijačkih pjesama. Tako je to bila jedna od glavnih tema na konferenciji za medije Kecmanovića.

Prvo je ostao u šoku kad je čuo da su košarkaši Partizana izgubili od Mege u drugom meču finalne serije Superlige. "Poraz? Ajoooooj", izgovorio je Miomir i udario se rukom u čelo kada je čuo tu informaciju od srpskih medija. Potom je krenuo da priča o meču, ali prvo o publici.

"Ne, ne poznajem te navijače. Stvarno ih nisam očekivao, ali je super da nas ima što više. Posebno pošto je tu bilo i dosta njegovih navijača iz Brazila. Tako da je dobro da pokažemo i da smo mi jaki. Znači to mnogo, pomogne kad čuješ da imaš podršku, posebno u toj fudbalskoj atmosferi. Tako je obično kad igraš sa Južnoamerikancima. Lijepo je kada ima neko da uzvrati, pa se ne osjećaš bezveze."

PJESME I ZA LAJOVIĆA

Nije tu bio kraj navijačkim inovacijama. Nešto slično dogodilo se i na terenu broj 10 koji se nalazi iza stadiona "Suzan Lenglen", drugog najvećeg u kompleksu. To je jedan od manjih terena na kom su meč igrali Dušan Lajović i Roman Safjulin i koji je srpski igrač dobio poslije velike borbe - 4:6, 7:5, 6:4, 6:7 (6:8), 6:4). Moglo je sve da bude riješeno i u četiri seta pošto je Dušan vodio sa 4:1, pa je na 5:3 servirao za meč, pa je propustio i meč loptu u taj-brejku i onda u petom setu uspio da slomi otpor upornog Rusa.

Upravo se u odlučujućem setu vodila bitka i na tribinama gdje su bili navijači dvojice igrača. Tako se pored standardnog skandiranja "Ole, ole Dušan, Dušan" u jednom momentu čula i obrada jedne navijačke pjesme Partizana koja je u Parizu glasila sa "Oooo Dušane, volimo te srcem svim. Gdje god da igraš tu su tvoji navijači". Izgleda je sve to dalo neku dodatnu snagu i volju Lajoviću u posljednjem setu.

Borio se, izborio i pobijedio. Čim je završiio meč, poslije ponoći, odmah je pao na šljaku i djelovalo je da je previše umoran poslije maratonske borbe. Ustao je i poslije pozdrava na mreži sa rivalom otrčao je do navijača koji su ga zdušno bodrili da im se zahvali na svemu.

Što se utorka tiče, budite uz MONDO, pratite dešavanja uz nas, a na terenu će danas biti Novak Đoković i Hamad Međedović.

(MONDO - Nemanja Stanojčić)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC