• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je devet godina čekala ovakav rezultat!

Autor Dragan Šutvić

Fantastičan rezultat Olge Danilović mogao bi da znači i prekretnicu u njenoj karijeri.

 Srbija devet godina čekala na plasman jedne teniserke u osminu finala Izvor: EPA-EFE/Juanjo Martin

Olga Danilović je u osmini finala Rolan Garosa jer je savladala Donu Vekić i zbog toga je pustila suzu u Parizu, a Srbija je ovakav uspjeh čekala čak devet godina! Naravno, mislimo samo na žensku konkurenciju jer je Novak Đoković u međuvremenu osvajao grend slem titule. U ženskoj konkurenciji nismo imali takve uspjehe, pa je Olgin uspeh najveći još od godina u kojima je Jelena Janković pripadala svjetskom vrhu!

Posljednji put je Srbija imala predstavnicu u četvrtom kolu nekog grend slem turnira kada je Jelena Janković na Vimbldonu 2015. godine odmerila snage sa Agnješkom Radvanjskom, što je i posljednji veliki rezultat u karijeri nekada prvoplasirane na WTA listi. Poljakinja je bila bolja (7:5, 6:4) i tako izborila mjesto među osam najboljih na turnir u u Lonodnu, da bi je tek Garbinj Muguruza zaustavila u polufinalu. 

Jelena je na Australijan openu 2017. godine stigla do trećeg kola, Ana Ivanović je tokom 2016. godine dva puta stizala do treće runde na grend slem turnirima, ali nijedna od njih više nije uspijevala da napravi iskorak u drugu nedjelju turnira. Trebalo je da se čeka devet godina, kako bi takav uspjeh ponovila Olga Danilović, impresivnim nastupom u Parizu.

Podsjećamo, ćerka legendarnog Saše Danilovića prvo je prošla kroz tri kola kvalifikacija tokom kojih je izgubila samo jedan set, a zatim savladala i tri protivnice u glavnom žrijebu drugog grend slem turnira u sezoni. Prvo je stradala Marta Trevisan iz Italije (6:1, 6:2), zatim 10. igračica planete Danijel Kolins iz SAD (6:7, 7:5, 6:4) i na kraju Dona Vekić (0:6, 7:5, 7:6). Protivnica u narednom kolu Rolan Garosa Olgi Danilović biće bolja iz duela Markete Vondrušove i Koi Pake.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC