• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ja sam ovdje samo zbog Vimbldona!" Novak održao govor za pamćenje!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković dao je izjavu na terenu poslije pobjede protiv Vita Koprive na Vimbldonu.

 Vimbldon Đoković poslije pobjede protiv Koprive  Izvor: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Novak Đoković odradio je posao na startu Vimbldona i rutinski pobijedio Vita Koprivu (6:1, 6:2, 6:2). Bio mu je to prvi takmičarski meč posle operacije meniskusa koju je imao 5. juna. Malo ko bi se usudio da toliko rizikuje i da igra, ali je Srbin pokazao cijelom svijetu šta znači posvećenost i želja za takmičenjem.

Odmah po završetku susreta stao je pred mikrofon i dao prvu izjavu.

"Bilo je veoma dobro, veoma sam zadovoljan kako sam se osjećao na terenu i što sam ovdje ove godine u drugačijim uslovima zbog tog koljena. Nisam znao kako će da izgleda na terenu, mečevi su nešto drugo u odnosu na treninge. Dobro sam se osjećao i hvala svima što ste došli da me podržite", rekao je Novak.

Svi su gledali u njegovo koljeno, kamere su često u prvi plan stavljale to i steznik koji je nosio na koljenu.

"Probao sam da se fokusiram na igru, da ne razmišljam o koljenu, sve što sam mogao da uradim sam uradio zajedno sa mojim timom u posljednje tri nedjelje. Htio sam sebi da dam šansu da igram na Vimbldonu. Da je bio bilo koji drugi turnir vjerovatno ne bih rizikovao. Volim Vimbldon i htio sam da se vratim ovdje."

Usledilo je pitanje o tome da li je morao da ubjeđuje ljude iz svog tima da igra na Vimbldonu.

"Nije bilo ubjeđivanja. Neka zajednička odluka, strategija je napravljena da od prvog dana oporavka radim na tome. Hoću da se zahvalim svom hirurgu koji je odradio svoj posao dobro. Moglo je da bude i komplikacija. Imao sam jednu operaciju u karijeri, na laktu, to je bilo prije 6-7 godina. Uvijek sam pokušavao da izbjegnem operacije, imao sam sreću, poredim se sa nekim drugim sportistima koji imaju 37 godina, sposoban sam da igram na visokom nivou, da izbjegnem povrede. Bilo je tih manjih povreda, one dođu i prođu."

Onda se okrenuo ka komentatorskoj kabini u kojoj je sjedio Nik Kirjos.

"Nik je tu u komentatorskoj kabini koji se muči sa povredama, pričam o velikim povredama. Imao sam sreću što nisam imao mnogo velikih povreda u dugoj karijeri. Imam empatiju prema Niku i ostalima koji se muče, osjećaš se bespomoćno kada ne možeš da igraš i da vas sprečava da se bavite onim što volite. Bilo je tu nekoliko primjera poput Mareja koji se povukao sa turnira, to je veliki udarac za turnir, veliki respekt imam za njega i njegovu karijeru. Nadam se da će uspjeti da završi karijeru pod svojim uslovima. Čuo sam da će igrati dubl, nadam se da će probati sljedeće godine u singlu da igra. Šaljem mu pozdrave, i njemu i svima koji se muče sa povredama. Teško mi je da pričam o povredama poslije tri i po nedjelje od povrede, ali mora da se zna koliko se sportisti muče sa tim", zaključio je Đoković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC