• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportisti zgroženi zbog kartonskih kreveta na Olimpijskim igrama!

Autor Dragan Šutvić

U potrazi za "zelenim" rješenjem, deluje da su organizatori zaboravili da moraju da obezbijede i udobnost sportistima koji dolaze na Olimpijske igre.

 Sportisti na Olimpijskim igrama u Parizu spavaju na kartonskim krevetima  Izvor: EPA-EFE/AKIO KON / POOL

Ljetne olimpijske igre u Parizu održavaju se od 26. jula do 11. avgusta, a više od 10 hiljada sportista će u to vrijeme boraviti u glavnom gradu Francuske. To je ozbiljan organizacijski poduhvat, posebno kada je u pitanju logistika i opremanje takozvanog "olimpijskog sela", pa su se i Francuzi dosetili "zelene karte" kao i Japanci.

Umjesto postavljanja normalnih kreveta koji će sportistima omogućiti udobnost tokom Igara, ponovo je odlučeno da svi spavaju na krevetima napravljenim od kartona. Pravi ih japanska kompanija "Airweave" i mogu da podnesu težinu od 200 kilograma iako djeluju vrlo krhko, pa se po njihovom pojavljivanju čak pričalo da je to zbog toga da sportisti ne bi mogli da upražnjavaju odnose na njima, što prosto nije tačno.


Sportisti će spavati u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u Parizu, u novom kompleksu koji je sagrađen na sjeveru prestonice, a čini se da mnogi od njih nisu oduševljeni što će ponovo morati da se "zlopate" na malom dušeku, koji ne pruža sigurno udobnost kao krevet na koji su navikli kod kuće.

Ostaje da se vidi da li će sportisti biti zadovoljni kako je Francuska organizovala Igre pošto je trenutno u zemlji nestabilna politička situacija, dok se čak spekulisalo i o otkazivanju takmičenja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC