• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šire se glasine o otkazivanju Olimpijskih igara! Hitno se oglasio MOK zbog Makrona i političke situacije

Autor Dragan Šutvić

Da li će Olimpijske igre u Parizu biti otkazane zbog potencijalnog kraha Emanuela Makrona? Oglasili su se iz Međunarodnog olimpijskog komiteta.

 Da li će se otkazati Olimpijske igre zbog Makrona Izvor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Politička situacija u Francuskoj napeta je već nekoliko nedjelja i zbog toga vlada panika uoči Olimpijskih igara u Parizu koje se održavaju od 26. jula do 11. avgusta. Tako su čak i pojedini francuski mediji, među njima i uticajni "Le Point", prenijeli informaciju o mogućem otkazivanju Olimpijskih igara, koja je potresla cijelu zemlju.

Zbog toga je hitno na svojim kanalima reagovao i Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pružajući podršku Francuskoj, a čak su i preskočili neke informacije u samom saopštenju. Recimo, nisu tačno istakli na šta se odnosi: "Ovo je očigledno dio tekuće kampanje dezinformacijama protiv Francuske, MOK-a, našeg predsjednika i Olimpijskih igara. Ovo nema nikakvu osnovu u činjenicama. Predsjednik MOK-a i Olimpijski pokret raduju se veličanstvenim Olimpijskim igrama u Parizu", objavljeno je na zvaničnom profilu ove organizacije na Tviteru.

Podsetimo, francuski predsjednik Emanuel Makron nedavno je raspustio parlament poslije neuspjeha na evropskim izborima, nakon čega su zakazani i prevremeni izbori 30. juna, pa drugi krug 7. jula - sve prije Olimpijskih igara. Zbog ozbiljnog "jačanja desnice" koja bi mogla da pobijedi Makrona, očekuje se destabilizacija političke situacije u Francuskoj.

Prethodno je Francuska bila pod pritiskom da dozvoli nastup sportistima iz Rusije i Bjelorusije, pod neutralnom zastavom, što je takođe izazvalo veliko negodovanje u zemlji. Tako se očekuje dolazak oko 10 hiljada sportista iz 206 zemalja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC