• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko će medalja osvojiti Srbija? Vještačka inteligencija ih potcijenila, precrtala je i Novaka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Po proračunu vještačke inteligencije, srpski sportisti će biti manje uspješni nego u Tokiju prije tri godine.

 Vještačka inteligencija prognozira koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama Izvor: Marc Aspland/The Times / News Licensing / Profimedia

Olimpijske igre u Parizu biće još jedan veliki izazov za srpski sport, a delegacija u glavnom gradu Francuske pokušaće da nadmaši onu koja je postigla istorijske rezultate prije tri godine u Tokiju. Srbija je na Olimpijskim igrama u Japanu osvojila devet medalja i sada će se srpski omiljeni sportisti boriti da to nadmaše.

Ako je vjerovati vještačkoj itneligenciji, u tome neće uspjeti. Sajt "Sports Ilustrejted" pokušao je da napravi proračun o raspodjeli medalja na Olimpijskim igrama u Parizu i vještačka inteligencija im je otkrila da će srpski sportisti osvojiti ukupno sedam medalja. To nije loš učinak, ali jasno je da žele više - prije svega jer Novaka Đokovića ne vide na pobjedničkom postolju.

Bez medalja bi ostali odbojkaši, košarkašice, atletičari, bokseri, džudisti, plivači i brojni drugi predstavnici Srbije na najvećoj svjetskoj smotri sporta. Da li će biti baš tako?

Anketa

Koliko će medalja Srbija osvojiti na OI u Parizu?

  • Do tri medalje

    16.11% (53)

  • Između četiri i šest medalja

    42.55% (140)

  • Između sedam i devet medalja

    21.28% (70)

  • Deset ili više medalja

    20.06% (66)

Koliko će medalja Srbija osvojiti na OI u Parizu?

Rezultati

Predviđanje vještačke inteligencije:

  • Zlatna medalja odbojkašica
  • Zlatna medalja basketaša
  • Zlatna medalja Stevana Mićića u rvanju slobodnim stilom
  • Srebrna medalja košarkaša
  • Srebrna medalja vaterpolista
  • Srebrna medalja Zorane Arunović
  • Bronzana medalja Mateu Nemešu u rvanju grčko-rimskim stilom

Teško je očekivati da vještačka inteligencija bude potpuno u pravu, jer se već na spisku Srbije vide pojedine anomalije. Recimo, među osvajače medalje stavljena je vaterpolo reprezentacija koja brani zlata sa prethodna dva turnira, ali i ne spada u najuži krug kandidata za osvajanje odličja ovom prilikom.

Takođe, na spisku nema najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića. Po vještačkoj itneligenciji zlato će osvojiti Karlos Alkaraz, srebro Janik Siner, a bronzu Aleksandar Zverev. Nije Novak u tako lošoj formi da iz borbe za medalju bude otpisan i prije početka turnira.

Među osvajačima odličja nema ni srpskih atletičarki. Ivana Španović želi da se medaljom oprosti od profesionalnog sporta, a talentovane Angelina Topić i Adriana Vilagoš pokušaće da naprave senzaciju i već na početku svojih seniorskih karijere pokažu čitavom svijetu da su u samom svjetskom vrhu. Vještačka inteligencija ni njih ne vidi kao šampione na ovom takmičenju.

Navijači u Srbiji imaće još mnogo aduta, prije svega u borilačkim sportovima, a brojni tim (112 takmičara) biće im veliki adut. Tim Srbije u Parizu brojniji je nego onaj u Tokiju za čak 26 takmičara, a tada su osvojili devet medalja i to im je do sada najbolji rezultat na Olimpijskim igrama od raspada Jugoslavije.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC