• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac za godinu dana povećao poreski dug za 200.000 KM, pokrenuta prinudna naplata!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poreska uprava Republike Srpske pokrenula postupak prinudne naplate!

 RK Borac povećao poreski dug za 200.000 KM Izvor: MONDO

Rukometaši Borca i stručni štab sa mnogo optimizma počeli su pripreme za novu sezonu uprkos finansijskim problemima u kojima se nalazi banjalučki klub.

Igračima se duguju tri plate, a uprava kluba ponudila je ostavke zbog nemogućnosti da se obezbijede neophodna sredstva za novu sezonu i isplatu dugovanja prema stručnom štabu, igračima i dobavljačima.

Dok se čeka sjednica skupštine RK Borac stiže i informacija da je RK Borac za samo godinu dana povećao poreski dug za skoro 200.000 KM.

Rukometni klub Borac trenutno duguje za porez 210.788,90 KM, zbog čega je Poreska uprava Republike Srpske pokrenula postupak prinudne naplate.

Osim ovih neizmirenih obaveza tu je još i dug od 673.800,83 KM za koje je od strane Ministarstva finansija Republike Srpske odobrena jednokratna odgoda plaćanja sa danom dospjeća 22.12.2024. godine.

Prošle godine dug koji je bio obuhvaćen reprogramom iznosio je 687,469 KM, ali su u avgustu 2023. godine ukupna poreska dugovanja, računajući i navedeni reprogram, iznosila 700.160 KM, što znači da je dospjeli, neplaćeni dug iznosio 12.691KM.

Za samo godinu dana on je narastao na 210.788,90 KM što je povećanje od 198.097,90 KM!

Prema nezvaničnim informacijama sjednica skupštine kluba RK Borac trebalo bi da se održi u petak 9. avgusta, kada bi se, između ostalog, trebale razmatrati i ostavke koje su ponudili članovi uprave kluba.

Rukometaši Borca novu sezonu trebali bi početi nastupom na Svesrpskom kupu, nakon čega će početi takmičenje u Premijer ligi BIH, a crveno-plavi će ove sezone igrati i EHF Evropski kup. Borac će evropski nastup početi u drugom kolu EHF Evropskog kupa protiv boljeg iz dvomeča između slovenačkog Jeruzalema iz Ormoža i litvanskog Granitasa.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vox

Strašno, kakvu oni poruku šalju. Zar oni trebaju biti uzor Banjalučkoj omladini

Borik

Volis Borac,ma ajde iz Borca...Tunjice su male za ovu svitu u klubu,Foca ce biti dobra al prvo da vrate pare.Kad mogu Dzajica privesti u lisicama,mogu i ove lopove.Milicijo postupi po naredjenju!

Banja_Slatina

Kako Branković ima obraza da hoda Banjalukom?

Gospodska

Brankovicu oko moje krmeljavo! Idi iz Borca!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC