• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija napravila veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu: Kapitenka stala i rekla sve, možemo sa najboljima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tatjana Činku je poslije Svjetskog prvenstva istakla da je Srbija veoma blizu najvećih rukometnih sila.

 Mlade rukometašice Srbije šeste na svijetu Izvor: IHF/Kolektiff

Srpske rukometašice su se sa Svjetskog prvenstva vratile kao šeste na svijetu! Posljednji meč na prvenstvu izgubile su od Njemačke 28:23 (15:10), a već na poluvremenu se vidjelo da će veća rotacija donijeti pobjedu Njemicama, ali je u drugom dijelu igre srpski tim parirao i odigrao egal drugih 30 minuta.

Njemice su do pobjede vodile Kim Ot i Klara Ror sa po osam golova, pri čemu je Ror imala samo jedan promašaj. Ajlin Bornhard je upisala pet golova. U srpskom timu Aleksandra Krezović je imala četiri gola iz četiri pokušaja, Sara Radović je sa pet goova bila najefikasnija, četiri gola je imala Lara Stanić, a po tri Milica Tasić i Mia Đekić. 

Najbolja u sastavu Srbije, kapitenka Tatjana Činku, istakla je da je sjajan osjećaj na kraju takmičenja uprkos porazu i na kraju šestom mjestu.

"Dobar je osjećaj, poslije utakmice sam umorna, ali sam veoma ponosna na djevojke. Odigrale smo fenomenalno cijeli turnir, sa malom rotacijom. Svaka je dala sve od sebe i kada su igrale minut, odlične su bile. Za ovu utakmicu desilo se šta se desilo, izgubili smo. Ali smo pokazali da možemo da pariramo drugim ekipama i da nije velika razlika između nas", rekla je ona i dodala da postoji pritisak jer je već drugo takmičenje zaredom najbolja: "Jeste, nije toliki pritisak kolika je želja da budem najbolja. Kapiten sam i želim da ih držim da sljedeći turnir još bolje odigramo. Uveliko postoji motivacija za sljedeća takmičenja!"

Pročitjate i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC