• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometašice Zvezde osvojile Svesrpski kup! Beograđanke prejake za Borac (FOTO/VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda osvojila trofej Svesrpskog kupa.

 ŽRK Borac ŽRK Crvena zvezda Svesrpski kup Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rukometašice Crvene zvezde osvojile su Svesrpski kup! U utakmici odigranoj u dvorani Borik, gošće iz Beograda bile su bolje od ekipe Borca rezultatom 32:18.

"Osice" su  dobro otvorile meč, vođstvom 2:0 golovima Milane Railić i Helene Ćurić, ali je Zvezda vratila odmah egal, uprkos tome što je Darjana Vukliš na golu Borca upisala dvije odbrane.

Brzim kontrama i pogocima sa krila rukometašice Zvezde su preokrenule na 5:2 i natjerale Nedžada Mašića da zove tajm aut.
Seriju Beograđanki 5:0 prekinula je Andrićeva poslije nove odbrane Vukliš.

Nakon perioda sa dosta loših rješenja u napadu Borca golom Teodore Veličković Zvezda je vrstila ubjedljiviju prednost i nakon 15 minuta igre bilo je 8:4 za gošće.

Nakon serije napada u kojima su ppgađale okvir gola, kako iz sedmeraca tako i iz igre, proradio je Borčev napad preko Jasmine Osmanović, ali nisu imale rješenja za pivota Jelenu Agbabu pa je Zvezda držala svo vrijeme tri-četiri gola prednosti.

Imao je Borac priliku da smanji na dva gola razlike, ali je skupo platio bačenu loptu Vukliš u ruke protivnici, da bi Aleksandra Stamenić nakon brze kontre u posljednjim sekundama odvela Zvezdu na 15:10.

Poslije samo tri i po minute u nastavku Mašić je morao da zove minut odmora, pošto je poslije serije grešaka njegove ekipe koje su protivnice ekspresno kažnjavale na semaforu stajalo 19:11.

Novi problem za trenera Borca bila je povreda organizatora igre, Milane Railić, koja je morala da napusti igru. Na polovini drugog dijela bilo je 23:16, poslije dva vezana gola Helene Ćurić.

Vratila se Railić na teren i odmah postigla pogodal, ali odnos snaga nije se promijenio, a Aleksandra Stamenić nastavila je da rešeta mrežu i stigla do svog desetog gola, da bi Tijana Simić donijela i prvu dvocifrenu prednost - 27:17.

Odlično veče srpske šampionke završile su prelijepom akcijom Agbabe i Mančić za konačnih 32:18.

Crveno-bijele je sa 10 golova predvodila Aleksandra Stamenić, dok je Tijana Simić postigla šest. U ekipi Borca najefikasnija je bila Ćurić sa pet, a Railić i Osmanović dodale su po četiri

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC