• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Malo sam zarđao, zakomplikovao sam meč": Novak pisao i pričao na kineskom, pa objasnio gdje je pogriješio

Novak Đoković oglasio se poslije pobjede na turniru u Šangaju.

 Novak Đoković izjave nakon pobjede nad Mikelsenom Izvor: Printscreen/X/Tennis TV

Novak Đoković vratio se u Kinu poslije pet godina pauze i odmah je cijeli svijet mogao da vidi koliko ga tamo vole. Odigrao je i prvi meč u Šangaju i poslije prave drame je u drugom kolu pobijedio američkog igrača Aleksa Mikelsena poslije dva taj-brejka - 7:6 (7:3), 7:6 (11:9).

Poslije toga je napravio šou na terenu, prvo je napisao nešto na kineskom, pa je onda malo i pričao na kineskom i dobio aplauze prisutnih. "Prvi meč protiv njega, gledao sam ga ranije, ali nismo nikada igrali. Ni ja nisam igrao neko vrijeme, bilo mi je potrebno malo vremena da sklonim tu zarđalost. Agresivan je, visok je, kreće se odlično za svoju visinu, ne plaši se da preuzme agresivnost. Bio je visok nivo tenisa, dragao mi je što sam zarđao smirenost kada je bilo najvažnije. Imao sam 4:1 i 15:40 u drugom setu, nije mi bilo lako. Na ovom nivou, stvari se brzo mijenjaju. Drago mi je što sam dobio ovakvog igrača. Radujem se narednom meču", počeo je Novak.

Osvrnuo se na dio sa učenjem kineskog i na poruku koju je napisao na kameri. "To je nešto iz prošlost. Pisao sam neke signale i simbole koje znam i to radim već duži niz godina. Dolazim ovdje od 2007. godine, moram da priznam da nisam poboljšao kineski, pet godina nisam bio tu. Moraću da poboljšam svoj kineski i da naučim nešto novo."

Onda je i na srpskom ispričao svoje viđenje meča.

"Bio je tijesan meč, neizvjestan, dobro je počeo, igrali smo obojica na visokom nivou od petog gema u prvom setu. Počeo sam da osjećam lopticu bolje na reketu, dobro sam servirao ,kada je trebalo uspio sam da osvojim poen više. Imao sam tu brejk šansu na 15:40 na 4:1 u drugom setu. Onda sam pretrpio brejk, pa je zakomplikovalo cijeli meč, on je dobio krila. Svaka mu čast na borbi, kvalitetu tenisa. Znao sam šta očekujem, uradio sam analizu prije meča, znam ga već nekoliko godina, ali je drugačije na terenu. Trebalo mi je vrijeme da nađem svoju igru, dugo nisam igrao zvaničan meč. Drago mi je što sam bio izazvan na terenu i radujem se sljedećem meču", zaključio je Đoković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC