• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener ŽRK Borac nakon evropskog meča: "Ova ekipa je veoma čvrsta i jaka"

Autor Haris Krhalić

Trener ŽRK Borac Nedžad Mašić i rukometašica Milana Railić komentarisali su utakmicu odigranu u Pločama.

 Nedžad Mašić.JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometašice Borca se iz Ploča vraćaju sa rezultatom koji im ostavlja velike šanse za plasman u narednu fazu EHF Evropskog kupa. U prvoj utakmici, odigranoj u "Domu športova",  Banjalučanke su doživjele minimalan poraz od Dalmatinke rezultatom 24:23 te je jasno da je pitanja putnika u sljedeće kolo daleko od riješenog.

"Osice" su početkom drugog poluvremena bile u ogromnom minusu od čak sedam golova, ali su do kraja meča uspjele izjednačiti.Ostaje žal za golom primljenim u posljednjim sekundama meča, ali trener Nedžad Mašić ima razloga za zadovoljstvo, posebno igrom u drugom dijelu.

„Čestitao bih svojim rukometašicama na tome što su ispoštovale dogovor, ova ekipa je veoma čvrsta i jaka. Nažalost, imali smo peh da primimo taj pogodak u posljednjih 15 sekundi što je bio i konačan rezultat. Pozivam svu publiku da dođu u sljedeću subotu na revanš i budu nam sedmi igrač i vjetar u leđa. Nadam se da ćemo izboriti plasman u sljedeći krug“, poručio je Mašić nakon meča.

Pored Azre Letić koja je postigla devet golova, najraspoloženija u redovima Borca je bila Milana Railić sa šest golova. Mlada rukometašica banjalučkog kluba nakon utakmice poručila je kako je ovo povoljan rezultat pred revanš te je pozvala publiku da dođe i podrži Borac.

„Rezultat je na kraju bio 24:23, stigli smo pet golova zaostatka na poluvremenu. Lavovski smo se borile za ovo i ovo je za nas povoljan rezultat. Pozivam sve navijače da dođu Borik, obećavam plasman u naredno kolo Evropskog kupa“, poručila je Milana.

Revanš susret zakazan je za subotu (12. oktobar) u dvorani Borik.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC