• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena stigla Štefi Graf!

Autor mondo.rs

Serena Vilijams osvojila 22. grend slem titulu, pobedivši Angelik Kerber u finalu Vimbldona.

Istorija!

Serena Vilijams pobedila je Angelik Kerber rezultatom 7:5, 6:3, odbranila vimbldonski tron i 22. grend slem titulom u singlu se izjednačila sa Nemicom Štefi Graf.

Sada je samo još jedan trijumf deli od statusa rekorderke u "Open eri", a nije daleko ni Margaret Kort (24), kao najtrofejnija u istoriji tenisa.

Tridesetčetvorogodišnja šampionka popravila je skor u finalima Vimbldona na 7-2. Ovo joj je peta pobeda zaredom, nakon poraza od sestre Venus 2008. godine.

Ovim joj Vimbldon postao njen najuspešniji od četiri grend slem turnira, pošto je na Australijan i US openu slavila po šest puta, a na Rolan Garosu tri.

Vilijams se za 83 minuta žestoke borbe revanširala Kerberovoj za iznenađujući poraz u ovogodišnjem finalu Australijan opena.

Nakon toga je Serena izgubila i finale Rolan Garosa, od Garbine Muguruze, ali je na londonskoj travi potvrdila dominaciju, prepustivši protivnicama samo jedan set u sedam mečeva, i to Kristini Mekhejl u drugom kolu.

Obe teniserke u subotu popodne su odlično igrale na svoj servis.

Serena je jedinu brejk loptu odbranila pri rezultatu 3:3 u drugom setu i time uhvatila zalet za prelomni brejk u osmom gemu.

Amerikanki je to bila jedina šansa da oduzme servis Nemici u drugom setu, dok je u prvom setu propustila tri na početku meča i iskoristila ukupno petu u 12. gemu, što joj je donelo vođstvo od 1:0.

Serena Vilijams nešto kasnije igra i finale dubla - naravno sa Venus - tako da bi do kraja dana lako mogla da se okiti još jednim trofejom. One su u igri parova osvojile 13 grend slem titula (pet Vimbldona).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC