• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. olimpijci stigli u Rio

Olimpijski tim BIH stigao je Rio de Žaneiro gdje će nastupati na Olimpijskim igrama koje će se održati od 5. do 21. augusta.

Bh. olimpijci imali su neočekivanih poteškoća prilikom polaska zbog nepredviđene situacije i štrajka radnika Er Fransa. Moralo je doći do promjene i izmjene već utvrđenog rasporeda putovanja pa je Olimpijski tim BiH preko Zagreba jučer stigao do Pariza, odakle je u 23 časa avionom odletio za Rio, saopštio je ranije Olimpijski komitet BiH. 

Bosna i Hercegovina po prvi put od svog osamostaljenja na Olimpijske igre ide s nadom da bi mogla doći do olimpijske medalje.

Među 11 bh. sportista, ta nada je Amel Tuka, trenutno jedan od najboljih srednjoprugaša svijeta. Tuka je prošle godine osvojio bronzu u trci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu i na mitingu Dijamantske lige istrčao 1:42,51 minut što je najbolje vrijeme prošle sezone u svijetu.

Ove godine je osvojio četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu na 800 metara. U olimpijskom timu BiH je najviše atletičara. Osim Tuke tu su još maratonka Lucia Kimani, te bacači kugle Hamza Alić, Kemal Mešić i Mesud Pezer, ali osvajanje medalje nekoga od njih bilo bi ravno senzaciji. U Riju se zapažen rezultat može očekivati još od Damira Džumhura, 77. tenisera svijeta. 

Na Olimpijskim igrama u Riju BiH će predstavljati i Mirza Bašić (tenis), Larisa Cerić (judo), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo (plivanje).

Ljetne olimpijske igre, 31. po redu, u Rio de Janeiru održaće se od 5. do 21. augusta. Očekuje se učešće više od 10.500 sportista iz 207 zemalja.

Održaće se 306 takmičenja u 41 disciplini u 28 sportova. Najbrojniji olimpijski tim trebale bi imati Sjedinjene Američke Države sa čak 555 sportista, slijedi ih domaćin Brazil sa 465, Kina sa 413 i Australija sa 410.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Srpski reprezentativci s Noletom na čelu su stigli, a ovi su stranci

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC