• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinje dobile rivala za zlato: Repriza!!!

Autor mondo.rs

Prošle su grupu s dve pobede i kao četvrte ušle u četvrtfinale. Malo ko ih je očekivao u finalu, ali - tu su! Biće borba, biće teško.

U nedelju u 3.15 po našem vremenu, najbolje srpske odbojkašice boriće se za zlatnu olimpijsku medalju, prvu u istoriji naše ženske odbojke, protiv Kine.

Da, Kine koju je Srbija u 3. kolu prve faze takmičenja u Riju pobedila očas posla 25:19, 25:19, 25:22i koja je u četvtfinale prošla kao poslednja u grupi, sa skorom 2-3 i pobedama nad ekipama koje su ispale – Portorikom i Italijom.

Pored Srpkinja, ekipu Kine u grupi su nadigrale i SAD (3:1) i Holandija (3:2), ali ova reprezentacija u petak rano ujutru po našem vremenu nije imala nerava i hrabrosti da ponovi ovaj rezultat i opravda ulogu favorita.

Kineskinje su iskoristile povoljan žreb i preko Brazila (3:2) u četvrtfinalu, a potom i Holandije, kojoj su se punom merom revanširale, izbore četvrto olimpijsko finale u istoriji.

Kina – Holandija 27:25, 23:25, 29:27, 25:23.

Ženska reprezentacija Kine osvajala je zlata u Los Anđelesu 1984. i Atini 2004, uz još jedno srebro i dve bronze, a ekipa koju predvodi selektor Ping Lang dobro je poznata izabranicama Zorana Terzića, no nećemo naše proglasiti favoritkinjama, jer im to nije potrebno.

Rezultati Kine na putu do finala:

1. kolo: Holandija 2:3

2. kolo: Italija 3:0

3. kolo: Portoriko 3:0

4. kolo: Srbija 0:3

5. kolo: SAD 1:3

Četvrtfinale: Brazil 3:2

Polufinale: Holandija 3:1

One će morati da budu oprezne i ne pomsile slučajno da je posao završen, uprkos tome što u pripremi utakmice neće imati ulogu koju su imale protiv moćnih reprezentacija Rusije, u četvrtfinalu i naročito SAD u polufinalu.

Uostalom, kako su se naše devojke herojski revanširale Amerikankama za poraz u grupi, morale bi da znaju da nikad nije lako dobiti istog protivnika dva puta na turniru i da će gala finale u Marakanazinjo dvorani biti znatno teže od meča u kom su Srpkinje u svim segmentima igre deklasirale Kineskinje.

Statistički gledano, Holanđanke su bile bolje i u napadu (69:65) i u servisu (8:2), ali ih je veliki broj grešaka (+10) u odnosu na Kinu, uz četiri bloka Kine više, koštao poraza i plasmana u meču za bronzu.

Srećno, Srpkinje!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC