• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda u Beču: Troicki čeka ljubimca publike!

Autor mondo.rs

Srpski as startovao je pobedom posle dva i po sata tenisa i sada će se sastati sa domaćim teniserom.

Viktor Troicki brzo je "preboleo" eliminaciju u 1. kolu ATP turnira u Moskvi, gde ga je savladao mladi Rus, Danil Medvedev, 106. igrač na svetu.

Prebacio se iz prestonice Rusije u prestonicu Beča i takmičenje počeo – pobedom!

Dvometraš iz Južne Afrike, Kevin Anderson, i drugi put ove jeseni morao je da čestita našem teniseru, nakon što ga je Troicki, doduše u dva seta i s manje problema, pobedio i u Čenaju.

Ovog utorka, 52. igrač sveta razornog servisa pružio je daleko veći otpor, bio na poen od meč lopt, odnosno dva od pobede, ali je u tom trenutku Troicki započeo veliki preokret i dovršio ga posle dva i po sata velike borbe.

Troicki – Anderson 4:6, 7:6 (7:5), 7:5.

Anderson je vodio 5:4 u taj-brejku drugog seta i naredni poen doveo bi Troickog u situaciju da spašava meč loptu, ali je Srbin osvojio tri poena u nizu, jedan na servis protivnika, i izborio treći set, a u njemu nije bilo ni nagoveštaja brejk lopti sve do rezultata 6:5 za našeg Dejvis kup šampiona, kada je Anderson popustio pod pritiskom, doveo sebe i situaciju 30:40, a tu jedinu brejk loptu u trećem setu Viktor je pretvorio u plasman u 2. kolo u kojem će igrati i protiv rivala i protiv publike.

Jer, žreb ga vodi ili na (3) Dominika Tima, ljubimca austrijske javnosti ili na mladog dobitnika "vajld karda", takođe domaćeg takmičara, Heralda Melcera, 74. na svetu.

Prvi nosilac na 1.884.645 evra vrednom turniru Serije 500, gde titulu brani (5) David Ferer, ove sezone je Endi Marej, a tu su još (2) Tomaš Berdih, (4) Roberto Bautista Ahut, (6) Žo Vilfred Conga, (7) Lukas Puj i (8) Ivo Karlović.

Nije samo jak nagradni fond razlog što se ove sezone okupilo ovoliko zvučnih imena u Beču, već i borba za što bolja mesta na ATP listi. Konkretno, Marej "juri" Đokovića na čelu liste, a kada je ATP trka u pitanju i dalje je neizvesno kojih osam tenisera će se plasirati na Finale Masters serije u Londonu, a u konkurenciju je odlukom Rafaela Nadala da se povuče do 2017. godine ušlo još nekoliko tenisera na granici Top 10, trenutno.

Pored Troickog, za sada su se u 2. kolo plasirali Ferer i to bez borbe, jer mu je predao Kajl Edmund, zatim Džon Izner, Ivo Karlović, Damir Džumhur, Karen Kačanov i Nikoloz Basilašvili.

Pobedniku Beča, gde je prošle sezone Ferer pobedio Stiva Džonsona u finalu 4:6, 6:4, 7:5, pripašće 500 ATP bodova i 428.800 evra, finalisti 300 poena i 201.380 evra, a polufinalistima 180 bodova i po 100.000 evra.

Troicki je u prvom setu imao brejk šansi, ali je generalno bio slabiji rival i češće je morao da "zapne" za svoje servis gemove, što se na kraju završilo gubitkom seta. U drugom, spašavao je tri vezane brejk lopte za vođstvo Andersona od 0:2, potom imao jednu da i sam povede 2:1, a šansu da ranije izbori treći set propustio je pri rezultatu 4:4 kada je imao još tri brejk lopte. Nije ih iskoristio, ali jeste vezao tri važna poena u finišu taj-brejka i potom više nijednom nije doveo svoj servis gem u pitanje.

Troicki je pobedama 30. septembra i 25. oktobra protiv nekada desetog igrača sveta (10. oktobar 2015. godine) poveo u ovom mini-rivalstvu 3:2.

Beč je pokrenuo ATP turnir 1974. godine, a jedna od osvajača je i Srbin – Novak Đoković 2007. godine. Zanimljivo da je najpoznatiji i najuspešniji austrijski teniser svih vremena, Tomas Muster, ostao bez titule na ovom turniru – tri puta gubio je finala, a četiri puta ispadao u polufinalu.

Za razliku od njega, Jirgen Melcer osvajao je Beč dva puta, 2009. i 2010. godine.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC