• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki od meč lopte do poraza u 15 minuta!

Autor mondo.rs

Neverovatan pad u igri srpskog asa od trenutka kada je hrabrim i preciznim udarcima zaradio meč loptu za potpuni preokret u meču sa braniocem titule u Beču.

Viktor Troicki imao je meč loptu za plasman u polufinale ATP turnira u Beču, ali je ritern na drugi servis (5) Davida Ferera zakucao u mrežu.

Narednu šansu nije dobio.

Petnaestak minuta kasnije, Španac je iskoristio četvrtu meč loptu za četvrti gem u nizu kojim je servis za ostanak u meču pretvorio u pobedu: Troicki – Ferer 3:6, 6:3, 5:7.

Španac, koji brani titulu na turniru Serije 500 u prestonici Austrije, boriće se za novo finale protiv boljeg iz meča (1) Endi Marej – Džon Izner, dok će se u drugom polufinalu sastati (6) Žo-Vilfred Conga – (8) Ivo Karlović.

Troicki, koji je u prva dva kola sjajnom igrom izbacio Kevina Andersona i ljubimca domaće publike (3) Dominika Tima, spasao je treću od četiri Fererove meč lopte uz pomoć "čelendža", koji je pokazao da je njegov viner završio na liniji, ali je pre i posle toga slabije igrao odlučujuće poene u duelu sa veteranom koji je, kada je bio sateran u zid, naglo podigao nivo igre, počeo da igra na sve ili ništa i – kako to često biva – počeo da pogađa sve.

Troickom, koji nije uspeo brejkom da stigne do 6:3 i završi meč posle devet gemova trećeg seta, potom se stegla ruka u situaciji kada je trebalo da servira za polufinale i Ferer je to iskoristio da napravi prvi brejk u odlučujućem setu, sa meč lopte stigne do 5:5, potom uz pomoć Troickog i njegove neiznuđene greške na 30:30 stigne i do vođstva, a onda...

Kada mu je već "voda ušla u uši", Troicki je pokušao da izbori taj-brejk međutim nije servirao kao u većem delu meča, 34-godišnji neumorni španski as uveo ga je u "đus" gde je on prvi osvajao poene, trošio prvu, drugu i treću, ali ne i četvrtu meč loptu za 3:1 u mečevima sa četiri godine mlađim srpskim teniserom, koji je dobio njihov duel u Šenženu pre dve godine.

Po jedan brejk za set... skoro!

Ferer je u četvrtom gemu prvog seta napravio brejk i tu prednost je sačuvao i poveo u meču. Srpski teniser je oduzeo servis Fereru u četvrtom gemu drugog seta, što mu je bilo dovoljno da izjednači u meču. U prvom gemu trećeg seta Troicki je oduzeo servis Fereru, a zatim su obojica osvojili gemove na svoj servis, sve do...

One u Montrealu 2009, Monaku 2011. i Beču 2016. uzeo je Ferer, koji u prvom kolu i nije igrao tenis jer je Kajl Edmund predao zbog povrede početkom prvog seta, ali koji je potom u dva seta pobedio Žoaa Souzu i prilično rezervisanom, igrom na sigurno, pružio Troickom šansu da 0:1 pretvori u drugo polufinale na poslednja tri turnira.

Posle glatkog gubitka prvog seta, Troicki je zaigrao ofanzivno, insistirao da rešava poene i diktira tempo, koristila mu je i Fererova defanziva, ali stao je bukvalno na poen od važnog preokreta koji bi mu obezbedio meč za finale i najmanje 100.000 evra uz 180 bodova.

Pobedniku Beča, gde je prošle sezone Ferer pobedio Stiva Džonsona u finalu 4:6, 6:4, 7:5, pripašće 500 ATP bodova i 428.800 evra, finalisti 300 poena i 201.380 evra.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC