• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atanasijević: Boba je "lud" trener!

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Korektor "orlova" kaže da je osvajanje EP vratilo samopouzdanje odbojkašima i da su shvatili da mogu da se nose sa svima. "Govorio nam je da smo vrhunski igrači i da vjeruje u nas. Ubijedio nas je u to".

 Aleksandar-Atanasijevic-intervju-Evropsko-zlato-i-kvalifikacije-za-Tokio-2020-Sve-je-na-nama Izvor: Mondo/Goran Sivački

Aleksandar Atanasijević, koji je sa nacionalnim timom Srbije postao prvak Evrope u Beču 2011, pa prije tri dana u Parizu, rekao je agenciji Tanjug da će posljednji uspjeh mnogo pomoći "orlovima" u ostvarivanju narednih ciljeva.

Srbija je u finalu "Eurovoleja" pobijedila Sloveniju 3:1 poslije preokreta, za ukupno treće evropsko zlato u istoriji srpske odbojke.

"Finale u Parizu je možda bila utakmica naših karijera i naših života. Uspjeli smo da osvojimo evropsko zlato, koje nam mnogo znači. Prije svega na samopouzdanju jer smo sada svjesni da možemo da se nosimo sa bilo kojom evropskom reprezentacijom", rekao je Atanasijević.

As italijanske Peruđe prije osam godina je u timu Igora Kolakovića imao drugačiju ulogu jer na njegovoj poziciji igrao legendarni Ivan Miljković. U međuvremenu se izdvojio kao jedan od lidera ove generacije.

"Tada sam imao 21 godinu i kada sam prolazio ispod terase Starog dvora, pomislio sam da bih volio da se jednog dana nađem na balkonu i u drugoj ulozi, kao bitan šraf u ekipi. Igrački tada nisam mnogo doprinosio, ali sam pokušao da motivišem starije igrače da daju svoj maksimum. To je bila moja prva medalja osvojena sa reprezentacijom. Sigurno je da mi je draga, ali ova iz Pariza je mnogo vrijednija."

Srbija je na minulom EP dominantno došla do titule, sa devet pobjeda iz devet mečeva, a Atanasijević je istakao da je meč sa Ukrajinom u četvrtfinalu bio prekretnica.

"Svaka utakmica je na svoj način bila teška, ali protiv Ukrajine je bila najteža. Dobili smo ih 3:2, gubili skoro 2:0 u setovima... Uspjeli smo da se vratimo kao ekipa. Možda je ta utakmica bila prekretnica, gdje smo shvatili da ako želimo da odemo daleko na EP, moramo da igramo kao tim."

Poslije neuspjeha na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, uslijedio je sporazumni prekid saradnje OSS i prethodnog selektora Nikole Grbića. Slobodan Kovač je tada preuzeo demotivisan tim, od kojeg javnost nije očekivala uspjeh na EP.

"Boba je zaista 'lud' trener. On nam je od prvog dana govorio da smo mi vrhunski igrači, da vjeruje u nas, da možemo da budemo oni pravi... Kada ti to neko ponavlja iznova i iznova, ubijedi te u to. On je vjerovao u nas i kada niko nije, ali to nije fraza. Zaista je tako bilo. Vjerovao je i ta vjera se isplatila."

"Nismo ni mi očekivali da dođemo do evropskog trona, poslije tih kvalifikacija u Bariju i poraza od Italije. Možda je ta utakmica pomogla da u svojim glava shvatimo da moramo da damo više. To smo na EP uradili."

Srbija će drugu priliku za olimpijsku vizu imati u Berlinu, gde je u januaru očekuje evropski kvalifikacioni turir. Samo jednu "vizu" za Tokio pokušaće da izvadi čak osam kvalitetnih nacionalnih timova.

"Te kvalifikacije će biti mnogo teže takmičenje od EP, ali sada znamo kako treba da igramo, znamo šta nam je činiti. Sve je na nama", završio je Aleksandar Atanasijević.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC