• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Došlo vrijeme da mladi zamijene Noleta, Rafu, Rodžera..."

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Velika trojka je i dalje tu, još igraju dobro. Ipak, prije ili kasnije, svrgnućemo ih s vrha. Trebamo samo biti strpljivi", izjavio je kanadski teniser Denis Šapovalov nakon osvajanja prvog turnira u karijeri.

Kanadski teniser Denis Šapovalov je u nedjelju osvojio turnir u Stokholmu, prvi u karijeri, a nakon velike pobjede u finalu ovaj 20-godišnjak izjavio je da će uskoro mladi igrači naslijediti veliku trojku - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Šapovalov je u duelu sa Filipom Krajinovićem slavio dva puta po 6:4, te tako prigrlio prvi pehar, te u isto vrijeme Srbina ostavio bez prvog trofeja.

"Siguran sam da će sljedeće sezone biti mnogo iznenađenja. Očigledno, velika trojka je i dalje tu, još igraju dobro. Ipak, prije ili kasnije, svrgnućemo ih s vrha. Trebamo samo biti strpljivi", kazao je Šapovalov.

Možda će vas zanimati

Istakao je da je njegov kolega Danil Medvedev posljednjih godina takođe pružao vrhunske partije, te da je on jedna od potencijalnih zvijezda koje će ciljati vrh.

"Mlađi se igrači polako penju na ATP listi. Medvedev je posebno posljednjih nekoliko mjeseci napravio veliki prodor. Siguran sam da će ga slijediti mnogi jer ima puno talentovanih momaka. Tu su i Tafo, Cicipas, Zverev... Svako ima svoj put", dodao je.

Kanađanin je takođe jedan od onih koji bi u budućnosti mogli obilježiti jednu eru tenisa.

"Mislim da sam se do sada dosta lako probio na ATP listi uz par dobrih rezultata. Međutim, moja igra još nije na najvišem nivou. Imao sam dosta uspona i padova. Zato sam posljednjih nekoliko godina radio na ispravljanju slabosti u igri kako bih bio još bolji", kazao je Šapovalov, trenutno 27. igrač na ATP listi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC