• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Borcu m:tel samouvjereni: Jedina je dilema koliko će razlike biti

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Derbi starih rivala, Borca m:tel i dobojske Sloge, obilježiće šesto kolo rukometne Premijer lige BiH, koje je na programu u srijedu.

 Borac m:tel - Sloga Doboj najava 6. kolo Premijer lige BiH Dejan Unčanin Dilema koliko će razlike Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije poraza u Živinicama, Banjalučani su se ekspresno vratili na pobjednički ritam ubjedljivim trijumfom 25:14 protiv Vogošće (koja je u međuvremenu ostala bez trenera Bojana Unčanina), tako da u dobroj atmosferi dočekuju narednog protivnika.

Sportski direktor "crveno-plavih" Dejan Unčanin vjeruje da u "Boriku" neće biti problema za njegov tim i da će protiv Dobojlija upisati peti prvenstveni trijumf.

Možda će vas zanimati

"Sve ovo nas podsjeća na prošlogodišnji ritam. Nema mnogo razmišljanja o onome što je bilo, nego smo svi fokusirani na naredni meč. Dolazi nam Sloga, stari znanac i rival, ali i sportski prijatelj. Svi očekujemo dobru utakmicu, prvenstveno sa naše strane i nadamo se nastavku niza naših kvalitetnih igara", rekao je Unčanin.

On je dobro upoznat sa kvalitetom rivala, koji još ne zna za poraz u prvenstvu (pobjeda i tri remija).

"Sloga je ekipa čija mane ćemo pokušati dobro da skeniramo, da ih iskoristimo, a njihove dobre strane neutrališemo. Veliki je naš rivalitet u posljednjih 25 godina, još od nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske, a seže i u dobra bivše Jugoslavije. Sigurno da njima neće faliti motiva, a tu su i tri naša prošlogodišnja prvotimca, Prestaš, Knežević i Bubić, koji imaju zapažene 'role' i minutažu. Ekipa je dobro izbalansirana, u svakom momentu zna se ko šta radi i želi."

Ipak, u potpunosti je uvjeren u trijumf Borca m:tel.

"Ako mene lično pitate, nemam ni najmanju dilemu. Jedina je dilema koliko će razlike biti. Smatram da smo mnogo kvalitetniji i da ćemo to sutra pokazati", zaključio je Unčanin.

Stefan Miljković vratio se na teren nakon problema sa povredama i u duelu sa Vogošćom vidjelo se koliko je važan šraf u ekipi Mirka Mikića. Sjajna odbrana Banjalučana primila je samo 14 golova, a takvu igru pokušaće da ponove i u duelu sa Slogom.

"Moramo da odigramo kvalitetno u odbrani. Fokusiraćemo se na tranziciju i lake golove, iz polukontre i kontre, sa što više kraćih napada. Ući ćemo u utakmicu maksimalno skoncentrisano. Oni su spoj mladosti i iskustva. Ima tu mladih igrača željnih dokazivanja, nemaju šta da izgube u Banjaluci i sigurno će biti dobra utakmica", smatra Miljković.

I on od Prestaša, Kneževića i Bubića očekuje da budu veoma motivisani pred banjalučkom publikom.

"Sigurno će imati veliki motiv da se pokažu u što boljem svjetlu i mislim da će biti najmotivisaniji. Prošle godine uvjerio sam se da sa Slogom postoji veliki rivalitet, utakmice sa njima su uvijek neizvjesne, tako da i sada očekujem veliku borbu na terenu", zaključio je bek Borca m:tel.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Goran Daničić jedini je neizvjestan za duel sa Slogom, koji je na programu u srijedu od 18 časova u Sportskoj dvorani "Borik".

PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO:

Sloboda - Izviđač (17.00)
Slavija - Goražde (18.00)
Borac m:tel - Sloga (D)
Sloga (GV/U) - Drina (19.00)
Leotar - Gračanica
Bosna - Maglaj
Lokomotiva - Konjuh
Iskra - Vogošća

TABELA: Gračanica 12, Borac m:tel 12, Bosna 11, Izviđač 10, Sloga (GV/U) 8, Maglaj 7, Slavija 7, Lokomotiva 7, Sloboda 6, Sloga (D) (-1) 6, Iskra 6, Konjuh 6, Goražde 6, Vogošća 4, Leotar (-1) 3, Drina 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Aj Borac... Zna se ipak ko je favorit i ko je veći klub... Bez ljutnje drugovima iz Dobija ali ovdje se mi pitamo...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC