• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković je uzor mnogima, a evo ko njega "gura" da bude još bolji

Autor w rs

Mateo Beretini se u prvom meču na završnom mastersu u Londonu uverio da je Đoković gotovo savršena "mašina", ali Srbin priznaje da uvek ima prostora za napredak

Novak Đoković je uzor velikom broju mladih tenisera. Lakoća sa kojom igra i želja da stalno napreduje inspiracija su za generacije igrača koje stasavaju.

Na završnom turniru sezone u Londonu mladom Mateu Beretiniju održao je teniski čas. U prvom njihovom susretu u karijeri upisao je ubedljivu pobedu (6:2, 6:1) i "objasnio" mu kako treba da igra ukoliko jednog dana želi da postane veliki as.

Možda će vas zanimati

"Njegovi riterni su zaista neverovatni, to je nešto što stvarno radi fantastično", rekao je Italijan.

"Mnogo sam naučio od Federera i Nadala i siguran sam da ću naučiti mnogo i od Đokovića. Kretao se stvarno sjajno, a bolje je i igrao od mene. Ja sam zaista dobro igrao, ustvari ne baš dobro za Đokovića, ali sam zadovoljan svojom partijom", rekao je Beretini posle ubedljivog poraza.

Jedan od "novih mladih snaga" uverio se u direktnom duelu koliko još mora da radi da bi se približio starijim "kukama" koje i dalje "vedre i oblače" svetskim tenisom.

Ipak, Đoković je otkrio da upravo novi klinci teraju "veliku trojku" da bude bolja.

"Osećam da nas nove generacije guraju, da moramo da budemo bolji na teniskom terenu. Sa svojim trenerima vodim česte razgovore o mojoj igri, o tome šta je dobro i na čemu treba da poradim da se to poboljša. I to se menja, u zavisnosti od sezone, podloge na kojoj se igra... Uzbudljivo je, uvek ima na čemu da se radi", naveo je Đoković, koji u Londonu osim šeste titule na završnim turnirima juri i prvo mesto na ATP listi.

Bivši broj jedan, Jevgenij Kafeljnikov, smatra da će Beretini, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Karen Hačanov, Danil Medvedev i ostali maldi teniseri morati još mnogo da rade i napreduju ako žele da "skinu" trojicu najboljih sa vrha.

"Mladi momci još su daleko od nivoa starijih igrača. Oni se približavaju korak po korak, ali, realno, još su daleko od 'velike trojke'. Između njih i dalje postoji ogromna praznina i smatram da će Đoković, Nadal i Federer još mnogo godina biti na vrhu", poručio je Kafeljnikov.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC