• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel pregazio Drinu kao plitak potok - "plus 11" za vrh tabele!

Autor mondo.ba

Rukometaši banjalučkog Borca deklasirali su Drinu iz Zvornika rezultatom 36:25 (18:8) u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 RK Borac - RK Drina, 10. kolo PL BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U vanrednom 10. kolu šampionata, crveno-plavi su opravdali status favorita i sigurnom igrom stekli velikih 11 pogodaka prednosti nad novajlijom u ligi, ekipom Drine iz Zvornika.

Izabranici Mirka Mikića su od samog starta utakmice u "Boriku" nametnuli svoju igru i bez većih poteškoća stigli do osjetnije prednosti u prvom poluvremenu (18:8), koja im je trasirala put ka novoj, osmoj pobjedi ove sezone.

Možda će vas zanimati

U nastavku meča u Banjaluci, domaći rukometaši su rutinski održavali dvocifrenu razliku i stigli do nova tri boda kojim su se izdvojili na liderskoj poziciji na tabeli. 

Od prvog minuta domaći su nametnuli svoj tempo i lako, iz brzih napada, dolazili do gola Zvorničana.

U takvoj igri, naravno, najviše do izražaja dolaze krila, što je na najbolji način iskoristio Vladan Đurđević, koji je rešetao mrežu Drine, dok je na golu briljirao Slađan Subotić, koji je u 13. minutu sakupio sedam odbrana, a na semaforu, u tom trenutku, stajalo je 10:5.

Već tada je Mirko Mikić počeo uvoditi mlađe igrače, koji nemaju veliku minutažu ove sezone.

Priliku na lijevom krilu dobio je mladi Jovan Todorović, koji se već u prvom napadu odužio golom za ukazanu priliku. Nisu gosti imali rješenje za pokretljivu odbranu crveno-plavih, što su Banjalučani znali da iskoriste i iz minuta u minut povećavali su prednost. Do prve dvocifrene prednosti (17:7) čekali smo do 27. minuta, kada je Miloš Nježić postigao pogodak na asistenciju Brazilca Giljermea Linaresa De Souze. Do odlaska na odmor vidjeli smo po jedan pogodak na obje strane - 18:8.

Ni u ovoj utakmici, zbog povrede, nije nastupio iskusni golman Bojan "Hans" Ljubišić, pa je priliku da se istakne dobio mladi čuvar mreže Lazar Bera. Iako je u drugom poluvremenu postava Borca m:tel, u prosjeku, imala manje od 20 godina, to momke u "crveno-plavom" dresu nije spriječilo da lako izlaze na kraj sa mnogo iskusnijim igračima Drine.

U 40. minutu domaći su došli i do 13 golova prednosti, 24:11, nakon čega su spustili tempo i mirno priveli utakmicu kraju.

Ubjedljivim trijumfom su banjalučki rukometaši napravili odličnu uvertiru pred derbi sa Izviđačem, koji je na rasporedu u subotu u Ljubuškom. Još kad se i zvanično riješi slučaj Halila Šahdanovića, koji nije imao pravo nastupa za Gračanicu u duelu sa Borcem m:tel, u derbiju 8. kola Premijer lige BiH (21:25), onda će Banjalučani s pravom najozbiljnije pretendovati na šampionsku titulu.

Najbolji strijelac u pobjedničkom timu bio je Vladan Đurđević sa devet golova, Miloš Nježić je postigao pet, a Nikola Jeremić četiri, dok je u taboru Zvorničana prvo ime bio Miljan Vukojčić sa čak 11 pogodaka.

Pobjedom protiv ekipe Slavije rezultatom 31:22 (14:10), rukometaši Slobode u okviru 10. kola Premijer lige BiH, ostvarili su večeras u dvorani Mejdan petu pobjedu, kojom su osjetno popravili svoj položaj na prvenstvenoj tabeli.

Nakon što su Slaviju nedavno eliminisali iz Kupa BiH, Tuzlaci su i večeras došli do ubjedljive pobjede.

Trebalo im je desetak minuta da se zagriju i „prorade“, a za to vrijeme gosti su u sedmom minutu poveli 1:3. Serijom 4:0 domaći sastav je u 11. minutu preokrenuo rezultat na 5:4, a deset minuta kasnije već su imali osjetniju prednost – 9:4.

U drugom poluvremenu Slavija nije mogla parirati brzim kontrama Slobode, valja reći nakon sjajnih odbrana golmana Sidika Omerovića koji je „skinuo“ i tri „sedmerca“, a jedan je odbranio drugi golman, Zdravko Čajić.

Najveću prednost domaći sastav imao je u 54. minutu (26:17), a taj su omjer igrači trenera Nedžada Mašića zadržali do kraja susreta.

Najviše golova u ekipi Slobode postigli su Davor Kadić sedam, dok su po četiri postigli Amer Denjo i Enes Skopljak.

U poraženom sastavu Adis Hrbat je postigao osam, a Amer Karamehmedović i Haris Bračković po četiri gola.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izviđač je večeras poražen u Visokom od Bosne rezultatom 26:24.

Prvo poluvrijeme minimalno je pripalo Bosni (12:11), koja je i u nastavku uspjela da stigne do trećeg uzastopnog trijumfa na krilima raspoloženog Almira Osmanhodžića, strijelca osam pogodaka, dok je Emir Omanović postigao dva manje.

Kod ljubuških "skauta", koji za vikend dočekuju banjalučki Borac m:tel, najbolji su bili Miljan Ivanović i Dragan Šoljić sa po pet postignutih golova.

PLBIH, 10. kolo


Sloboda - Slavija 31:22

Leotar - Sloga GV-U 28:22

Bosna - Izviđač 26:24

Borac m:tel - Drina 36:25

Lokomotiva - Goražde 31:27

Iskra - Gračanica 24:30

Vogošća - Maglaj 29:25

Konjuh - Sloga D 31:31

TABELA: Gračanica 24, Borac m:tel 24, Bosna Vispak 23, Izviđač 17, Lokomotiva 17, Sloboda 15, Leotar 15, Sloga D 15, Sloga GV-U 14, Slavija 14, Vogošća 13, Konjuh 11, Iskra 11, Maglaj 10, Goražde 6, Drina 0.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC