• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija slavila protiv Angole, a Jovana ispisala reprezentativnu istoriju

Autor mondo.rs

Jovana Jovović na prvom meču Svetskog prvenstva u Japanu postala je najmlađa debitantkinja u reprezentaciji Srbije

 Jovana Jovović najmlađa debitantkinja u istoriji Srbije rukometašica Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rukometašice Srbije pobedom su započele takmičenje na Svetskom prvenstvu u Japanu. U prvoj rundi grupne faze takmičenja savladale su Angolu rezultatom 32:25.

Taj duel obeležio je i nastup Jovane Jovović, koja je tako postala najmlađa debitantkinja u timu Srbije.

Možda će vas zanimati

Jovovićeva, koja će 4. decembra napuniti 18 godina, odigrala je nekoliko minuta i upisala se u istoriju nacionalnog tima.

"Ovo je velika čast za mene. Želim da se zahvalim celom stručnom štabu što su mi ukazali priliku da budem deo našeg tima na Svetskom prvenstvu. Nadam se da ću se pokazati dobro i iskoristiti priliku", rekla je Jovović.

Ona je prestigla Draganu Cvijić koja je na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Makedoniji nastupila sa 18 godina i osam meseci.

"To ne može da ne prija. Znači mi mnogo na planu samopouzdanja. Selektor, treneri i devojke mi puno toga olakšavaju i čine da nemam tremu i da ne osećam veliki pritisak kao mlada igračica. U ovakvoj ekipi je lako biti najmlađi. Ne osećam teret, sve je kako bi trebalo da bude", navela je mlada reprezentativka Srbije.

Selektor Ljubomir Obradović istakao je da mlada rukometašica iz Crvenke može da bude predvodnik nove generacije srpskog rukometa.

"Jovanu pratimo kroz trenažne centre koje organizujemo. Ona je baš baš fini potencijal. Sada od tog potencijala treba izbrusiti pravu reprezentativku. Evo joj šansa da ona bude predvodnik jedne nove genracije devojaka u Srbiji koje će da nastave da igraju rukomet na visokom nivou", rekao je Obradović.

Jovana Jovović šansu da uveća minutažu za seniorsku selekciju imaće već na narednom meču Svetskog prvenstva, u rano jutro u ponedeljak po srednjeevropskom vremenu.

Srbija u grupi A igra protiv selekcije Kube od 3.30 časova i to će biti prilika da selektor Obradović nešto veću minutažu da igračima iz drugog plana. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC