• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija imala veliki motiv: "Željele smo da pokažemo zašto smo došle na SP"

Autori mondo.rs Autori Beta

Srpske rukometašice priznaju da su poslije lošeg meča sa Holandijom htjele da se prikažu u boljem svjetlu. Svjesne su da će biti veoma teško u drugoj fazi šampionata, ali i da je borba protiv Slovenije primjer kako treba da igraju

 Rukometasice-SP-Srbija-Slovenija-29-27-izjave Izvor: MN PRESS

Rukometašice Srbije našle su se pred važnim ispitom u petom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva, ali su ga položile. U utakmici "biti ili ne biti" pobijedile su Sloveniju (29:27) i ostvarile plasman u drugu fazu šampionata u Japanu.

Možda će vas zanimati

Slađana Pop-Lazić rekla je da je Srbija na toj utakmici željela da pokaže zašto je na Svjetskom prvenstvu, poslije loše utakmice sa Holandijom.

"Bila je to neizvjesna utakmica, psihički i fizički, na svim poljima teška. Željele smo da pobijedimo jer nismo željele da završimo ovo takmičenje sa primjerom koji smo ostavile protiv Holandije. Željele smo da pokažemo zašto smo došle ovdje, da se nismo predale i da možemo dalje", navela je Pop-Lazić.

Naredni rivali Srbije biće tri najbolje selekcije iz grupe B, ali izabranice Ljubomira Obradovića neće prenijeti nijedan bod u drugu fazu takmičenja.

"Vidjećemo kako ćemo dalje. Za sada je cilj da naredne utakmice igramo kao ovu protiv Slovenije. Taj duel sa Holandijom je ostavio jak trag, ali moramo da se izborimo u drugom krugu", kazala je reprezentativka Srbije.

Njena saigračica Dragana Cvijić je dodala da je bilo teško naći energiju poslije ubjedljivog poraza od Holandije.

"Bilo je jako teško naći pozitivnu energiju poslije onakvog poraza. Slovenija je bila jako motivisana. Držale smo se do kraja, bilo je mnogo uspona i padova. Jako smo srećne i ponosne što smo uspjele sa svim tim da se izborimo. Zasluženo smo pobijedile", navela je Cvijićeva.

Ona ne krije da će u drugoj fazi biti jako teško.

"Biće jako teško, ali nadamo se i borićemo se da uđemo među osam. Iako nemamo bodove, probaćemo nekog da iznenadimo, da bismo izborili kvalifikacioni turnir. To nam je glavni motiv", rekla je Dragana Cvijić.

Junakinja Srbije Kristina Liščević, koja je u neizvjesnoj završnici sa dva gola donijela pobjedu, istakla je da posljednji napadi nisu bili presudni nego borba tokom cijelog susreta.

"Imali smo loš početak, ali smo se onda vratile, dobile samopouzdanje, pa imale poneki pad. Slovenija se nije snašla zbog naše odbrane, imali smo više sreće. Svi smo se borili, Slovenija je pokazala da je kvalitetan tim i da zaslužuje da ide dalje, ali drago mi je što mi to danas bili mi", rekla je Liščević.

Srednji bek srpske selekcije osvrnula se i na preuzimanje odgovornosti u ključnim trenucima.

"Preuzela sam odgovornost jer sam imala neki osjećaj. Pogodila sam joj stranu, nekako sam znala da će lopta da uđe. Nekad je to moj dan, a nekad neke druge djevojke. Pivotmeni su bili odlični, bekovi fantastični... Danas je sve zajedno bio neki paket", zaključila Liščević.

Srbija će prvu utakmicu druge faze svjetskog šampionata igrati u nedjelju, a protivnik će biti naknadno poznat.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC