• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A sad Crnogorci: "Moramo kako znamo i umemo bolje - na sve ili ništa"

Autor mondo.rs

Selektor Srbije i rukometaši svesni da su protiv Belorusije bili "raštimovan" sastav i da je neophodno da na narednom meču Evropskog prvenstva, u subotu od 18.15 časova, prikažu daleko bolju, hrabriju i pametniju igru

 EP-u-rukometu-2020-Srbija-Crna-Gora-najava-utakmice-uzivo-11.-januar-18.15-RTS Izvor: MN PRESS

Rukometaši Srbije porazom su startovali na Evropskom prvenstvu u Austriji. Nadigrala ih je selekcija Belorusije rezultatom 35:30, a mnogo više od samog poraza brine igra izabranika Nenada Peruničića. Srpski tim nije bio borben, organizovan, nije imao ideje, a uz to nije bio ni efikasan.

Loš start protiv objektivno prosečnog tima umanjio je šanse Srbije da izbori plasman u narednu rundu.

Možda će vas zanimati

Selektor Nenad Peruničić bio je oštar prema igračima, ali i sebi.

"Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da jedan ovakav protivnik sa ovakvim trenerom je rutinski završio utakmicu. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički", rekao je Peruničić.

Za pripremu za drugi meč nema mnogo vremena, jer već u subotu na programu je duel protiv Crne Gore.

I ta selekcija je na početku šampionata upisala poraz, od Hrvatke (21:27), ali je njihov selektor bio izuzetno zadovoljan kako su oni odigrali na tom meču.

"Meč protiv Hrvata upravo je bio ono kako bi mi trebalo da izgledamo na svakoj utakmici. Mislim da se prezentujemo na pravi način i da ovi momci, iako imaju respekt prema protivniku, pokazuju da možemo da igramo čak i sa najboljima", naveo je Zoran Roganović.

Crna Gora je čak i vodila nakon prvog poluvremena (13:12), ali Roganović ističe da to nikako ne sme da ih zavara pred susret sa Srbijom.

"Ne bih voleo da nas zavara taj rezultat iz prvog poluvremena. Mislim da ćemo protiv Srbije morati dobro da se namučimo i da će to biti jako teška borba svih 60 minuta", naveo je selektor Crne Gore.

Na drugoj strani i igrači Srbije svesni su da protiv Crne Gore moraju da odigraju sasvim drugačije nego protiv Belorusije.

Stefan Vujić priznaje da "orlovi" nisu imali konkretne ideje, kao i da se osetio strah kod pojedinaca.

"Jedva čekamo sledeću utakmicu protiv Crne Gore. mentalna snaga je sve i videćemo koliko brzo ćemo se spremiti i preboleti. Sve je na nama, jer ne može selektor da uđe na teren, mada bih voleo da nam nalupa šamare", poručio je jasno i glasno Vujić.

Vanja Ilić kaže da su promašaji glavni razlog zbog kojih je Srbija izgubila meč od Belorusije.

"Moramo da se dignemo posle poraza, što će biti vrlo teško. Nismo se nadali takvom početku, ali ovo je turnirsko takmičenje. Glave gore, da se spremimo za Crnu Goru", istakao je Ilić.

Miljan Pušica priznao je da je Srbija zasluženo poražena "jer ništa nije funkcionisalo".

"Taj poraz, međutim, ne sme psihološki da nas poremeti. Moramo kako znamo i umemo da odigramo bolje - na sve ili ništa", rekao je rukometaš Srbije.

U srpskom timu odlično znaju šta nije valjalo i šta mora da se promeni, samo je pitanje da li će to uspeti.

Meč Srbija - Crna Gora igra se u subotu od 18.15 časova u Gracu, dok će se istog dana od 16 sati sastati Hrvatska i Belorusija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC