• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanja Udovičić: Nadamo se zlatu, ali ovo su pripreme za Tokio

Autor Tanjug

"Mislim da ovo Evropsko prvenstvo, kao i Svetsko prošle godine mora prvenstveno da služi u pripremi za Olimpijske igre", naglasio je ministar.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, nekada kapiten vaterpolo selekcije Srbije, izjavio je danas da od naslednika očekuje da na Evropskom prvenstvu u Budimpešti nastave sjajan niz, ali da je to takmičenje u službi priprema za ono najvažnije - Olimpijske igre u Tokiju.

Vaterpolisti Srbije u Budimpešti žele da osvoje petu uzastopnu šampionsku titulu i potvrde dominaciju na Starom kontinentu.

Možda će vas zanimati

"Vaterpolo reprezentacija je srpski brend, bio sam kapiten ove generacije i započeo sa svima njima sjajan niz. To je veliki tim, koji ima kapitena Filipa Filipovića četiri-pet puta najboljeg na svetu, što se meri sa najvećim sportistima planete. Imaju i najboljeg trenera na svetu (Dejan Savić), uvek MVP igrače ili najbolje na svojoj poziciji. Imamo ili imaju kontunitet medalja i to takav kontinuitet koji nikada nije imala nijedna selekcija, ni nekada SAD, ni SSSR, niko nije imao takvu dominaciju, pa čak ni Mađarska pre 50 ili 60 godina", rekao je Udovičić Tanjugu.


Prema njegovim rečima, u Budimpešti će mnogo veći pritisak biti na drugima jer još nisu izborili olimpijsku vizu.

"Očekujem da naša selekcija na najbolji način iskoristi turnir i da nastavi sjajan niz. Nadamo se zlatu, ali i ako ne bude najsajnija medalja... Mislim da ovo Evropsko prvenstvo, kao i Svetsko prošle godine mora prvenstveno da služi u pripremi za Olimpijske igre".


Udovičić ističe da o snazi vaterpolista Srbije najbolje govori podatak da su prošle godine na Svetsko prvenstvo u Koreji, prvi put u istoriji išli sa kalkulacijama, bez najboljih igrača.

"To dovoljno govori o zrelosti, stabilnosti, snazi Saveza, vere u samog sebe, ali i kontinuiranoj podršci Vlade i države u savez. Ranije je bilo nezapamćeno da kalkulišete, svaki Savez se borio za medalju, jer ako je ne osvoji plašili su se da ne budu uskraćena određena finansijska sredstva, a samim tim da neće biti u vrhu", istakao je Udovičić.

Šampionat Evrope održaće se od 12. do 26. januara, a Srbija je u grupi B sa Rusijom, Rumunijom i Holandijom.

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC