• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Hrvatska: Veća pažnja zbog izjave, nego utakmice

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Iako su ulaznice za duel u Gracu rasprodate, na tribinama će biti baš malo srpskih navijača. Austrijska policija, ipak, ne rizikuje, pa su pojačane bezbednosne mere.

 Srbija - Hrvatska, rukomet Evropsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Duel Srbije i Hrvatske u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva za rukometaše ne izaziva veliku pažnju domaće javnosti, što je i razumljivo imajući u vidu da nema rezultatski značaj.

Srbija je porazima od Belorusije i Crne Gore izgubila šansu za prolaz u drugu fazu, dok he Hrvatska pobedama protiv pomenutih selekcija obezbedila nastavak takmičenja.

Možda će vas zanimati

Zbog toga su navijači "kockastih" ti koji ovog ponedeljka dominiraju na ulicama Graca, ali austrijska policija ne želi da rizikuje, pa je za svaki slučaj pojačala mere bezbednosti. 


"Nadzor će biti pojačan, biće angažovane veće policijske snage, kao i policajci u civilu", najavio je direktor lokalne policije, Gerhart Leker.

Hrvatski portal "Index" navodi da je prodato svih 5.300 ulaznica i da se očekuje dolazak tek stotinak Srba, dok će ostatak dvorane ispuniti Hrvati.

Mnogo veću pažnju od same utakmice u Srbiji je izazvala izjava bivšeg reprezentativca, Nikole Manojlovića.

Član generacije koja je 2012. u Beogradu postala vicešampion Evrope oštro je kritikovao rad Rukometnog saveza Srbije.

"Ovo što se događa sa srpskom reprezentacijom u Gracu nije izolovan slučaj. Sve je to posledica katastrofalnog sistemskog nerada u Rukometnom savezu Srbije u poslednjih 20 godina. Ljudi koji tamo rade ne žive za rukomet, oni od njega žive. Rukomet shvataju kao izvor svojih prihoda. Sve je to uzrok onoga što danas gledamo na terenu. Nisu krivi ni igrači, ni strućni štab, kriv je sistemski nerad tokom dugog niza godina", rekao je Manojlović u opširnom intervjuu za "Index".

Manojlović je naveo i da je srpski rukomet paradoks u svetskim razmerima, jer je kako kaže, Srbija je uvek imala "odlične igrače, ali do nekog pravog rezultata ne može da dođe".

"Tužno je da smo u tom periodu uzeli samo jednu medalju, a i nju smo osvojili na domaćem terenu, kad smo svi bili naterani da damo svoj maksimum da se ne osramotimo pred navijačima. Ilić je godinama bio jedan od najboljih svetskih igrača, Vujin je svetska klasa, Srbija ima Nenadića koji je najbolji evropski igrač prošle godine, Simić je osvojio Ligu šampiona, a Cupara fantastično brani u Vespremu. Imamo igrače, ali ih iz nekog razloga ne vodimo ili ako ih i vodimo, za reprezentaciju igraju neuporedivo slabije nego u svojim klubovima''.

On smatra da selektor Nenad Peruničić nije kriv za situaciju u kojoj se nalazi srpski rukomet, ali tvrdi da je njegovo postavljanje na klupu reprezentacije samo jedna u nizu loših odluka u Rukometnom savezu Srbije.

"Teško mi je njega definisati. Peruničić je jednostavno produkt užasnog sistema. Bio je izuzetan igrač, ali kao trener nije napravio baš ništa što bi bilo zalog da dobije selektorsku stolicu. U Zvezdi je promenio više od 100 igrača u nekoliko godina koliko je bio trener, a nije napravio ništa. Bez novca nema rezultata, a samim tim i on nije mogao napredovati kao trener. Njegovo postavljanje za selektora smatram neprimerenim. Ne zato što je on loš čovek ili što je bio loš igrač, već zato što je kao trener bio nepripremljen za tu poziciju", istakao je Manojlović.

Po njegovom mišljenju, Savez je taj koji je trebalo da pripremi Peruničića za ulogu selektora A tima.

"Nije mu data nijedna mlada selekcija da se uči, već je odmah dobio seniorsku reprezentaciju da se uči na njoj. 'Dečije bolesti' morao je da proživljava sa najboljom ekipom. Meni je to neshvatljivo. Bili smo 18. na Svetskom prvenstvu, a ove kvalifikacije smo prošli samo zahvaljujući čudnim rezultatima i neobičnim spletom okolnosti. U pripremnom periodu imali smo samo jednu pobedu, protiv Egipta kod kuće, koji je došao s nekom trećom ekipom. Peruničić ima svojih ograničenja kao trener, ali je u prvom redu produkt sistema koji ne valja", zaključio je Manojlović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC