• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković o najboljim mečevima na Aus openu: To je moje najbolje finale ikada

Autor mondo.rs

Srpski teniser se pred finalni okršaj sa Dominikom Timom podsetio svih uspeha koje je imao u Melburnu.

 FInale-Novak-Djokovic-Australijan-open-VIDEO-pred-mec-sa-Dominik-Tim-moje-najbolje-finale-ikada Izvor: Guliver/Getty images/Scott Barbour, Scott Barbour/Getty Images AsiaPac

Novak Đoković ove nedelje bije bitku za osmi trofej na Australijan openu, čime bi samo dodatno uvećao svoju prednost po broju trofeja u Melburnu.

To znaju i organizatori turnira, pa su uoči finala protiv Dominika Tima srpskom teniseru priredili malo podsećanje na sve uspehe koje je imao na prvom gren slemu sezone.

Možda će vas zanimati

Đoković je pred kamerama "Eurosporta" posmatrao snimke iz poslednjih 12 godina, a prvo podsećanje bilo je na finale Australijan opena 2008. godine.


"Drugo gren slem finale za mene, ali prva pobeda, protiv Žo Vilfrida Conge. Moja cela porodica je bila ovde, moja braća i moji roditelji. Bilo je to ostvarenje sna! Uvek sam hteo da budem gren slem šampion, maštao sam o tome kao dete i radio sam na ostvarenju tog cilja sa mojom porodicom i bližnjima", rekao je Đoković dok je gledao kako prvi put podiže pehar Australijan opena.

Usledilo je podsećanje na čuveno finale iz 2012. godine.

"Vau, okej. Ovo je finale iz 2012. protiv Rafe Nadala, najduže gren slem finale ikada, trajalo je šest sati. Sećam se vrlo dobro, bilo je iznurujuće i istorijski. Bilo je to verovatno najuzbudljiviji i najneverovatniji meč u kojem sam ikada učestvovao. Obojica smo se istezali tokom ceremonije i imali grčeve. Dobili smo i stolice da sednemo... To je bilo prvi put da sam ikada to uradio! Ali stvarno je bilo potrebno mnogo snage od nas dvojice. Bila je čast biti deo takvog meča", pričao je Novak sa osmehom na licu.

Odmah je usledio novi video snimak...

"Okej, mislim da je ovo četvrto kolo ili četvrtfinale protiv Stena Vavrinke, čini mi se 2013? Još jedan triler, maraton u pet setova. On je počeo taj meč neverovatno dobro. Sećam se da je dobio prvi set 6:1 i u drugom je imao 5:2. Ubijao me je na terenu! Bio je to jedan od onih mečeva koji će ostati u mom srcu zauvek. Definitivno je Sten jedan od najtežih protivnika koje sam imao u karijeri", rekao je Đoković o meču u kojem sa 12:10 slavio u petom setu.


I na kraju je stigao na red i prošlogodišnji meč protiv Rafaela Nadala, kada je Đoković dopustio Špancu samo osam gemova u čitavom finalu.

"Bila je to najbolja partija koju sam ikada pružio u gren slem finalu. Pobediti Rafu koji je bio u formi i imao odličan turnir, odigrao sam jedan od najboljih mečeva ikada u ovoj fazi gren slema u polufinalu protiv Luke Puja, a onda i još bolje protiv Rafe u finalu. Bio sam mnogo srećan mojom igrom. I da, nadam se da ću i nastaviti tamo gde se video završava", rekao je srpski teniser na kraju razgovora.

Finale Đoković - Tim možete da pratite uživo ovde.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC