• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin heroj Srbije: "Tata nemoj da zezaš, kakve Olimpijske igre..."

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Osamnaestogodišnji stonoteniser iz Banjaluke Dimitrije Levajac i sam iznenađen uspjehom i plasmanom na Igre u Tokiju. "Želio sam to da ostvarim, ali sam sebe tamo vidio tek 2024. ili 2028".

 Dimitrije Levajac, stonoteniser Srbija, Olimpijske igre Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije u stonom tenisu, u sastavu Dimitrije Levajac, Žolt Peto i Marko Jevtović, olimpijsku vizu za Igre u Tokiju izborila je poslije pobjede od 3:2 nad reprezentacijom Hong Konga na kvalifikacionom turniru u Gondomaru krajem januara.

Mladi stonoteniser, koji je rođen u Banjaluci, unuk je poznatog književnika i profesora Gimnazije Tihomira Levajca.

"Utisci su se malo slegli, bilo je tu dosta neprospavanih noći. Gledao sam te trenutke kada smo dobili meč. Još mi djeluje malo nevjerovatno to što smo uradili, ali kada vratim film, vidim da smo dali 200 odsto. Mislim da smo na pravi način pokazali kako treba da se bori za Srbiju. Mislim da nam je to isključivo donijelo plasman na Olimpijske igre", rekao je heroj pobjede Dimitrije Levajac Tanjugu.

UZ PLASMAN I "OSMICA"

Levajac je nakon plasmana na OI položio i jedan ispit na fakultetu. "Išao sam redovno u školu, pošto mi roditelji nikada nisu dali da idem vanredno. Na tome sam im zahvalan, mislim da su napravili pravi potez. Studiram informacione sisteme na FON, studije su na daljinu. Za sada guram koliko mogu, imao sam ispit. Položio sam i dobio osmicu. Nadam se da ću uspjeti da zavrsim fakultet, ne mora da bude u roku, ali to bi bila dobra podloga za moju budućnost poslije stonog tenisa", zaključio je Levajac.

Odlučujući poen Srbiji donio je upravo Levajac, najmlađi reprezentativac, osamnaestogodišnjak rođen u Banjaluci, koji je sa 3:2 u setovima savladao 19. igrača svijeta Čun Ting Vonga. Taj trijumf okarakterisan je kao velika senzacija u stonoteniskom svijetu.

"To je bilo predivno, mislim da će mi to pomoći u daljoj karijeri, da nađem neki dobar klub ili bolje mjesto za trening. Stvarno je vrlo bitno što me je taj rezultat promovisao u stonoteniskoj javnosti i srećan zbog toga. Nadam se da ću nastaviti u tom pravcu. Ovo je tek početak, milsim da će biti još uspjeha".

Levajac je u reprezentaciju pozvan umjesto Aleksandra Karakaševića, koji je zbog povrede otkazao nastup na turniru u Portugaliji. Smatra da mu se odužio na najbolji način.

"Bilo je interesantno to što se desilo. Sticajem okolnosti Sale se povrijedio, imao je povredu ramena i odlučio da meni da priliku. Mislim da sam se za to odužio na prvi način. Tako to bude u životu, kockice se poklope. Meni je dobra igra i sve ono što sam trenirao cijeli život došlo u tom trenutku. Uz dobar rad i sve drugo, mora da postoji i neka sreća".

San svakog sportiste je odlazak na Olimpijske igre, a mladi Levajac kaže da mu se taj san ostvario mnogo ranije nego što je očekivao.

"Moj tata izuzetno prati sport i čitao je neki tekst mjesec dana prije nego što smo otišli u Potugaliju, gdje se pislao da šanse za OI imaju odbojkaši, rukometaši... Prokomentarisao je da je čudno što nisu spomenuli stoni tenis. Ja sam mu rekao 'Tata, nemoj da zezaš, kakve OI'. Bila je to šala, ali je šala postala istina. Stvarno sam želio da igram na OI, ali sam sebe tamo vidio 2024. ili 2028, ali nikako ove godine. Samim tim mi se san ostvario brže i to je predivno", naveo je mladi stonoteniser Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC