• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Dejan Savić je naučio lekciju na EP: "Kao da je rekao 'Debeli, videćeš'!"

Autor mondo.rs

Selektor olimpijskih šampiona otkrio zanimljiv detalj poslednje utakmice srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

 Dejan Savić vaterpolo Debeli Ćuk Izvor: MN PRESS

Iako je to bila "samo" utakmica za peto mesto Evropskog prvenstva i iako još nije bio kraj, početak poslednje četvrtine doneo je neobičnu scenu svima koji su bili na bazenu u Budimpešti.

Miloš Ćuk plivao je po loptu ispred reprezentacije Srbije, osvojio je i okrenuo se ka klupi, koja je glasno proslavila taj trenutak, a potom još glasnije bodrila ostatak ekipe u duelu protiv Italije, aktuelnog šampiona sveta.

Možda će vas zanimati

Srbija je pobedila, završila EP bez poraza izuzev onog od Španije na peterce, a selektor Dejan Savić otkrio je u nedeljnom intervjuu za "Sportski žurnal" zašto je taj trenutak bio posebno važan dokaz velike želje našeg tima.

"Evo vam detalj. Nismo baš bili uspešni u uzimanju lopte iz plivanja. Protiv Italije, poslednja četrvtina u koju ulazimo sa igračem manje. Rekao sam im da, pošto sigurno nećemo osvojiti loptu, postave odbranu ispreed gola. Onda Ćuk kao da mi je rekao: 'Alo, debeli, sad ću da ti pokažem da mogu da osvojim loptu'. I uspeo je, okrenuo se prema klupi, podigao pesnicu, pokazao da može. Pritom, Ćuk je flegma. I zato je pokazao svima da imamo iskru koja može da se razvije u potrebnu, neophodnu buktinju. Meni je pokazao nešto drugo".

Šta?

"Da nikada trener ne treba da gubi poverenje u svoje igrače, ali nikad", dodao je Savić.

Dejan Savić i Miloš Ćuk
Izvor: MN PRESS

U osvrtu na Evropsko prvensvo, Savić je rekao da naravno nije srećan zbog petog mesta, ali i da taj rezultat ne bi trebalo posmatrati kao tragediju.

Takođe, on je rekao da ima veliki hendikep u odnosu na ostale selektore zbog toga što mu igrači nastupaju van Srbije, u različitim ligama, sistemima i klubovima i da zato mora da koristi zajedničke dane za početak ispočetka, obnavljanje gradiva...

"... Zato sam srećan što smo se na vreme kvalifikovali na Olimpijske igre i što ćemo u momentu priprema drugih zemalja za turnir u Roterdamu, (olimpijske kvalifikacije od 29. marta do 5. aprila, prim. novin), u danima kada neće biti prvenstva, imati dve nedelje ozbiljnih treninga uz jednu utakmicu Svetske lige u Novom Sadu. Tada ćemo sve obnoviti i nadam se podići na viši nivo, koji nam sad nedostaje".

Savić je rekao da brojke, nizovi i titule nisu prioritet njegovim igračima.

"... Oni hoće da urade sve na pravi način, kako treba da bude. I zato zapamtite, samo ako odluče da naprave u svojoj glavi da je cilj zlato, onda možemo da pristupimo ozbiljnim pripremama, napornim treninzima, da se tome posvetimo do srži".

Da li je o tome razgovarao sa ekipom na sastanku nakon poslednje utakmice Evropskog prvenstva protiv Italije?

"Bio je to uobičajeni sastanak u kojem sam ovoga puta govorio samo ja", dodao je Savić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC