• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U Splitu sam čuo da imate 'mulca' koji će biti najbolji teniser svijeta"

Autor mondo.rs

Božidar Maljković je govorio o Novaku Đokoviću, otkrivši nešto što do sada nismo znali.

 Bozidar-Maljkovic-o-Novak-Djokovic-u-Splitu-cuo-bice-najbolji-teniser-svijeta Izvor: Guliver, Clive Brunskill/Getty Images AsiaPac

Novak Đoković je 2020. godinu otvorio osvajanjem ATP kupa sa reprezentacijom Srbije i titulom na Australijan openu i sa razlogom je u centru pažnje svjetske sportske javnosti.

O svetskom broju jedan je govorio i Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je ispričao vrlo zanimljvu anegdotu u osvajaču 17 gren slem trofeja.

Možda će vas zanimati

Maljković je bio gost u emisiji "Sedmica" u programu Radio Beograda, a prisjetio se jedne priče iz davnih dana, kada Đoković još uvijek nije bio poznata ličnost.

"Bio sam u Splitu, poslom, kao bivši trener Jugoplastike, a vrijeme sam provodio i na teniskim terenima. Jednom prilikom dolazim tamo, sjedi 'šareno' društvo, veliki fudbaleri Šurjak, Buljan, Džoni, košarkaši Jerkov i Šolman, sekretar kluba Bilić, Ivanišević otac i sin, isto se otac zove Srđan. I ja pitam, je li Splićani, šta ima novo? I kaže mi Srđan, "ima novo, vi u Beogradu imate jednog 'mulca', biće broj 1"", prepričava Maljković anegdotu i nastavlja.

"To mi kaže Srđan, ja pitam Gorana, koji je inače dolazio i kod mene u Barselonu kad je putovao, kaže jeste. Ja ga pitam šta ga odvaja od drugih, a on mi pokaže na glavu", rekao je predsednik OKS.

On je u toj emisiji istakao i da je Novak Đoković apsolutni fenomen i kao sportista i kao čovjek.

"Da li ste ga ikad uhvatili ili u tužnim i srećnim trenucima da pogriješi, stariji čovjek od njega bi pogriješio, dao neku nerezonsku izjavu, ali on nikada. Sve što je rekao, to je fantastično i može da uđe u udžbenike kako se ponaša jedan vrhunski čovjek i sportista", napominje Maljković.

"Imam obećanje od njegove mame, sreli smo se nedavno u Parizu, išli smo zajedno u Marbelju, razgovarali smo i doći će ovdje u OKS da primi pehar jer je jedno sedam-osam puta proglašen za najboljeg sportistu", otkrio je Maljković.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC