• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube VIDEO dana: Momenat kada je Novak Đoković POSTAO "Lacoste"!

Autor mondo.rs

Nepune tri godine kasnije, Đoković je otišao korak dalje od Renea, sedmostrukog gren slem šampiona i osnivača kultne robne marke. On je "postao" krokodil!

 YouTube VIDEO dana: Momenat kada je Novak Đoković [POSTAO] "Lacoste"! Izvor: YouTube/Screenhost

Novak Đoković proglašen je za "novog krokodila" - prvog posle Renea Lakosta, naglašeno je tog dana - kada je u maju 2017. postao zaštitno lice pariske modne kuće "Lacoste" i potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 9,4 miliona dolara po sezoni, prema magazinu "Forbes".

Nepune tri godine kasnije, Đoković je otišao korak dalje od Renea, sedmostrukog gren slem šampiona i osnivača kultne robne marke.

On je "postao" krokodil!

Novak danas u 16 časova igra za petu titulu u Dubaiju protiv Stefanosa Cicipasa. Pratite finale uz Mondo.

U jednoj od brojnih spektakularnih razmena sa Gaelom Monfisom tokom dva i po sata međusobnog "istrebljivanja" u polufinalu turnira u Dubaiju, Đoković je u 33. godini izveo vjerovatno "najnižu" špagu na terenu od početka karijere, a nije da ih je bilo malo na tom putu.

Uz svakodnevni rad na snazi tijela, ali i uma, najbolji teniser današnjice savladao je veštine koje su ga u zreloj fazi karijere učinile gotovo nepobjedivim rivalom za nekoliko generacija igrača, u šta je ponovo mogao da se uvjeri jedan od njegovih "vršnjaka", Monfis.

Đoković i Monfis.
Izvor: YouTube


Njemu ni tri meč lopte u petak nisu bile dovoljne da poslije 15 godina i 16 pokušaja konačno savlada najveći izazov u karijeri.

U jednom trenutku, svestan da mu se sprema isto što i Rodžeru Federeru u posljednjem finalu Vimbldona, čovjek kojeg je Đoković nedavno sklapajući foto-robot savršenog tenisera nominovao u kategoriji "najbolja fizička sprema" ostao je dugo da leži na plećima…

Izvor: Guliver, Tom Dulat/Getty Images Europe


...pokušavajući da povrati dah, ustane i odšeta do stolice za odmor između gemova.

Izvor: Guliver, Tom Dulat/Getty Images Europe


"Ball boy" je strpljivo stajao pored i nudio peškir 33-godišnjem atleti iz Pariza, koji je u tom trenutku djelovao umornije psihički, nego fizički.

Izvor: Tanjug, Kamran Jebreili/AP


Teško je odrediti na koji način Đoković surovije "lomi" rivale, psihički ili fizički, od dana kada se vratio tenisu jači za pobjedu nad sopstvenom psihom i fizikom... dobro, i za Marjana Vajdu.

Izvor: Guliver, Tom Dulat/Getty Images Europe


Najveća i najduža kriza u neponovljivoj karijeri osvajača 17 gren slem trofeja poklopila se u velikoj mjeri sa "blokbaster" ugovorom, kakav "Lacoste" nije sklopio od osnivanja 1933. godine.

Anketa

Ko će se povući sa najviše gren slem titula?

  • Rodžer Federer

    10.22% (14)

  • Rafael Nadal

    8.03% (11)

  • Novak Đoković

    81.75% (112)

Ko će se povući sa najviše gren slem titula?

Rezultati


Kada je istrpila kritike i podsmehe zbog investiranja u igrača koji je doživio strmoglav pad sa vrha, imućna porodica pokojnog Renea Lakosta već drugu godinu može da uživa u ulozi partnera budućeg najboljeg tenisera u istoriji.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC