• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

15 godina kasnije: Novak i dalje NE UME da izgubi od Monfisa!

Autor mondo.rs

Svetski broj jedan ponovo pokazuje zašto je najbolji.

 15 godina kasnije: Novak i dalje NE UME da izgubi od Monfisa! Izvor: Guliver/Getty Images/Tom Dulat, Tom Dulat/Getty Images Europe

Novak Đoković je nekada jednostavno neuništiv! Koliko li je samo frustrirajuće igrati protiv Srbina kada ovako odbija da izgubi meč, kao što je to učinio u polufinalu ATP turnira u Dubaiju. Gael Monfis ni u 17. pokušaju nije uspeo da stigne do trijumfa u međusobnim duelima.

NOVAK ĐOKOVIĆ - GAEL MONFIS 2:6, 7:6 (8), 6:1

Možda će vas zanimati

U meču kojem slobodno možemo da pridodamo epitet epski, Đoković je uspeo da preživi i nastavi svoj niz nepobedivosti. Uspeo je da ostvari 20. uzastopnu pobedu, i to protiv "stare mušterije". Ipak, jedan poen je Monfisa delio od konačne pobede.

Francuz je igrao kao u transu, osvojio prvi set, a potom u taj-brejku drugog stigao do 6:3. Jedan poen od naredna tri mu je bio potreban, ne zvuči loše...

Niko nikada nije imao 17 uzastopnih pobeda protiv jednog igrača. Džimi Konors je jednom ostvario 16, ali sada je Đoković uspeo i taj rekord da obori.

Nikada bliže nije bio od pobede protiv Đokovića, čoveka koji ga je "razbijao" gde ga je video u prethodnih 15 godina. Još od US Opena 2005. godine, Novak uporno pobeđuje Francuza.

Sada se iskobeljao iz teške situacije, spasao je sve tri meč lopte, da bi nekih 35 minuta kasnije uspeo da on slavi pobedu.

Igra Monfisa se tada već "raspala", nije mogao da se kreće kao ranije i sve je postalo dovršavanje posla. Đoković je u finalu i tamo ga čeka Stefanos Cicipas.

Nije ovo bila najbolja Novakova igra, napravio je samo jedan viner iz bekhenda i ogroman broj grešaka. Dugo mu je trebalo da "probije" igru Monfisa i kada je to uspeo, njegova borba za peti trofej u Dubaiju je mogla da se nastavi.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC