• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meditacija UŽIVO: Tako to radi Đoković kada mu NE ide...

Autor mondo.rs

"Danas je bio jedan od tih mečeva u kojima sam morao da budem miran u važnim trenucima i čekam novu šansu", rekao je Novak Đoković, protiv koga ni tri meč lopte danas nisu bile dovoljne za pobjedu.

 Đoković meditirao na meču sa Monfisom Izvor: Sportklub/Screenshot

Gael Monfis nikada u prethodnih 15 godina nije bio bliže prvoj pobjedi u rivalstvu sa Novakom Đokovićem.

Danas, u polufinalu turnira u Dubaiju, Francuzu ni tri meč lopte nisu bile dovoljne da prekine najcrnji aktivni niz rezultata na ATP turu, pa je nešto kasnije šepajući zbog povrede lista desne noge napustio teren sa skorom 0-17 protiv najboljeg na svijetu.

Možda će vas zanimati

U jednom trenutku, kada je shvatio da propušta previše prilika da se vrati u meč protiv agresivnog i rastrčanog Monfisa, Đoković se samo umirio na stolici, sklopio oči i do trenutka kada je sudija izgovorio novo "time" povratio fokus, koncentraciju i samopouzdanje za (od tada) rutinski plasman u novo finale.

"Mislim da je danas bio jedan od onih mečeva kada sam morao da budem miran u važnim trenucima, prepoznam narednu šansu i budem spreman da je iskoristim", rekao je Đoković na terenu pred sutrašnji peti duel sa Stefanosom Cicipasom u kom će igrati za petu titulu u prijestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata i novih 500 bodova za trku sa Rafaelom Nadalom.

Finale Dubaija počinje 21 sat po završetku Đokovićevog polufinala, u subotu u 16.

"Gael je igrao fantastično, mnogo puta smo se sastajali, jako ga je teško 'probiti'. Znam da ja imam dobru odbranu, ali ono što ima Gael je nevjerovatno", pričao je i nastavio:

"Nisam imao uspjeha sa set loptama u drugom setu, bilo je tu previše promašenih udaraca... Pokušao sam da izbjegnem taj-brejk, ali nisam uspio, pa mi je ostalo da se nadam da će Gael promašiti prve servise na meč lopte. To se i dogodilo, u i iskoristim, nisam imao uspjeha sa set loptama, mnogo promašenih šansi, nisam želio do taj-brejka nadao da promašiti prve servise što se i dogodilo i uspio da ga uvečem u duge razmjene", prokomentarisao je povratnik u Dubai poslije pet godina.

"Gael je imao povredu koja mu nije davala šansu da igra dobro kao u prva dva seta, želim mu da se oporavi što prije, kada igra ovako može biti jedan od najboljih igrača na svijetu".

Izvor: Sportklub/Screenshot


Voditelju je, ipak, najzanimljiviji trenutak bila Novakova meditacija "uživo", pa je pokušao da ga vrati na tu temu pitanjem o suočavanju sa tri meč lopte za rivala.

"Potrebno je da budete fokusirani, da budete prisutni, da dišete kako treba, da razumijete šta je potrebno sljedeće da uradite... Znam da zvuči kao fraza, ali tako je", odgovorio je Đoković pred duel sa jednim od igrača sa kojima nema pozitivan skor.


Bar do subote popodne stajaće 2:2 između Srbina i Grka.

"Stefanos je jedan od lidera naredne generacije, veoma je posvećen, veoma talentovan, veoma harizmatičan i interesantan van terena. Dobro ga poznajem. Gledao sam ga kako igra dok je bio u juniorskoj konkurenciji, bilo je jasno da će biti među najboljima jednog dana", ishvalio je Đoković narednog rivala koji će imati šansu da prekine njegov niz pobeda.

Ova nad Monfisom bila je 20. u nizu računajući od finala ATP sezone u Londonu kada ga je u posljednjem meču sezone 2019. pobijedio Rodžer Federer.

"Igrao je sjajan tenis ove sedmice, u formi je definitivno, ali to je finale i svako može da pobijedi. Nadam se da ćete doći sutra i da ćemo imati sjajanu atmosferu ovdje", obratio se Đoković publici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC