• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTKAZAN INDIJAN VELS!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković trebalo je da se takmiči u singlu, ali u dublu zajedno sa Viktorom Troickim, međutim organizatori takmičenja odlučili su da se Indijan Vels uopšte ne održi ove sezone.

 OTKAZAN INDIJAN VELS! Izvor: Guliver/Matthew Stockman/Getty Images

Dok u Italiji i dalje većaju šta da rade sa Serijom A i igraju pred praznim tribinama zbog epidemije koronavirusa, Amerikanci su odmah reagovali preventivno!

Organizatori jednog od najpoznatijih teniskih turnira Indijan Velsa obavestili su u toku noći navijače da je ovogodišnje izdanje takmičenja - otkazano. Kako se navodi u saopštenju, razlog je sigurnost svih učesnika - tenisera, navijača, redara, dece koja skupljaju loptice...

Možda će vas zanimati

"Turnir se otkazuje za ovu godinu zbog straha od koronavirusa i bezbednosti svih učesnika, kao i navijača. Ova odluka doneta je po savetu medicinskih profesionalaca iz Kalifornije", navodi se na zvaničnom sajtu.


Ovo ujedno znači i da Novak Đoković, koji od početka sezone ima neverovatnih 18-0, neće krenuti u pohod na svoj šesti trofej na Indijan Velsu. Srpski teniser trebalo je da se takmiči u singlu, ali i u dublu sa Viktorom Troickim.

S obzirom da je u velikoj formi, i da je prošle godine igrao tek do trećeg kola, Đoković je mogao da dođe do još poena na ATP listi, međutim zdravlje je naravno ispred sporta.

"Razočarani smo što ovaj turnir neće biti održan, ali zdravlje i bezbednost čitave zajednice, navijača, igrača, volontera, sponzora, zaposlenih i drugih - ipak je mnogo važnije. Otvoreni smo za opciju da turnir ipak održimo nekog drugog datuma, a o tome ćemo uskoro i razgovarati", objasnio je turnirski direktor Tomi Has.

Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman

Kvalifikacioni mečevi za turnir trebalo je da počnu ovog ponedeljka, dok su mečevi iz glavnog žreba trebalo da počnu u sredu, a mnogi igrači su već u SAD gde su se i pripremali za turnir.

Nagradni fond za Indijan Vels iznosi čak 17 miliona evra, a prethodne godine turnir je posetio 450.000 navijača, dok se ove očekivalo i više. Bilo je čak razmatrano da deca ne dodaju peškire teniserima, ali je na kraju izabrana najbezbolnija opcija.

Inače, koronavirus u SAD nije "mnogo" napredovao i trenutno je zabeleženo 539 slučajeva u 34 države.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC