• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šta je ovo Alija? Nemam ja s tim ništa, oni su nešto dogovarali"

Autor mondo.ba

Rukometni klub Drina iz Zvornika oglasila se zvaničnim saopštenjem nakon poraza od Goražda (28:29) u kojem je naglašeno da im je dosta sudijskih krađa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 RK Drina saopštenje: Sudije nas stalno kradu Izvor: MONDO/Samir Cacan

U saopštenju je istaknuto da je posljednja utakmica samo kap koja je prelila čašu Zvorničana, koji se, kako navode od samog starta prvenstva moraju nositi sa katastrofalnim sudijskim odlukama na njihovu štetu, bilo kod kuće ili u gostima.

"Ne treba biti veliki poznavalac rukometa da bi se znalo ko su glavni mešetari, ko mora biti prvak, ko mora ući u Premijer ligu BiH i mimo svih pravilnika i statuta, a ko ne smije ispasti iz lige i čemu su sve vični kako bi taj cilj i ostvarili. Ovdje se odlično zna ko je čiji sudijski par i kako se na listu postavljaju sudije koje nisu dorasle rangu takmičenja, a šta te iste sudije u svom neznanju urade primjer je već čuveni meč u Zvorniku, kada je gostovao aktuelni šampion Izviđač Ljubuški".

Možda će vas zanimati

U Drini naglašavaju da nije sporno da imaju najmanji broj bodova u Premijer ligi BiH.

"Ali, broj bodova na našem kontu bio bi mnogo veći i potpuno ravnopravno bi konkurisali za opstanak da situacija nije kao što smo naveli. U prvom dijelu sezone smo imali mečeve gdje zbog domaćinskog suđenja ne bismo mogli dobiti ni da se igra do sutra i opet smo časno napuštali parket i pružali ruku protivniku svjesni da smo mi novajlije u ligi, da nemamo kredibilitet kod sudija i da se svako negodovanje završava javnom opomenom, dok pojedini mogu da galame, da psuju i sl. Nebrojeno puta je prvobitna odluka kontrolora naših utakmica sa lošeg suđenja nakon raznih poziva prepravljana u dobro, čak i odlično odsuđen meč".

Prema saopštenju zvorničkog kluba u najspornijim utakmicama, koje su bile najneizvjesnije, delegat susreta je bio Alija Hasić, koji je direktno uticao na rezultate.

"U meču sa Izviđačem je nakon dosuđenog sedmerca za našu ekipu u posljednjem napadu, ušao u teren i bukvalno naredio sudijama da odsviraju kraj. U posljednjem susretu, protiv Goražda je na naše negodovanje na očigledne sudijske greške odgovarao 'ŠTA ĆU JA, ONI SUDE, JA ZAPISUJEM SVE', i onda je u finišu pri rezultatu 26:26 gospodin Hasić ipak podsjetio sve u dvorani da kada je god teško tu je gospodin Alija da presudi, odnosno da pokaže da je ipak on taj koji sudi i koji daje sebi za pravo da uđe u teren i naredi sudijama šta treba da odsude. Kontrolor je na poluvremenu na pitanje našeg igrača 'ŠTA JE OVO ALIJA, ŠTO OVO RADE', odgovorio: 'NE ZNAM JA, ONI SU NEŠTO DOGOVARALI, NEMAM JA S TIM NIŠTA', aludirajući na dogovor sudija i čelnika Goražda".

Najgore je bilo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, navode u RK Drina.

"Ono što je najsramniji događaj koji smo doživjeli na svom terenu po prvi put u istoriji je vrijeđanje na nacionalnoj osnovi od strane dva igrača protivničke ekipe. Da nam se to desi od navijača, mi bismo i prešli preko toga, a kada to učini neki kvazi sportista koji u svom klubu ima saigrače naše vjerske pripadnosti (od kojih je jedan upravo iz naših redova prešao u Goražde) i u našem klubu njegove vjerske pripadnosti onda je to samo pokazatelj o kakvom se šovinisti radi i da mu uopšte nije mjesto na sportskom terenu, jer jedno je sportska drskost, a skroz drugo ono što su ovi igrači pokazali. Pred čelnicima Rukometnog saveza BiH ozbiljan problem da privedu kraju ovu potpuno neregularnu sezonu od samog starta, ukoliko žele da ovaj sport opstane na nivou BiH", zaključak je saopštenja Drine.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rukometaš

Ko o čemu... A sta vi iz Drine morališete, dogovarali ste sudije kad ste igrali 1. ligu RS, citava igra vam se svodila na prigovaranje na sudjenje i tako ste i pobjedjivali stvarajuci pritisak. Vrijedjali ste igrace iz drugih klubova i vrlo cesto i nesportski igrali protiv igraca koji imaju 16,17,18 godina. Sve se vraca...

Rukometaš

Ko o čemu... A sta vi iz Drine morališete, dogovarali ste sudije kad ste igrali 1. ligu RS, citava igra vam se svodila na prigovaranje na sudjenje i tako ste i pobjedjivali stvarajuci pritisak. Vrijedjali ste igrace iz drugih klubova i vrlo cesto i nesportski igrali protiv igraca koji imaju 16,17,18 godina. Sve se vraca...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC